HKC wint nipt van ADO

Het was alweer wat jaren geleden dat HKC 1 de strijd moest aanbinden met ADO in ‘s-Gravendeel. ADO dat op het veld in de 3de klasse speelt, zou voor HKC een gemakkelijk te nemen horde moeten zijn. ADO wist vorige week toch wel verrassend de punten in eigen huis te houden na de winst op ACKC, dus HKC was in principe gewaarschuwd dat het ADO niet mocht onderschatten.
HKC startte de wedstrijd met twee wijzigingen door blessures. Vivian Kros speelde in plaats van Rianne Swets en Ruud aan de Wiel begon op de plek van Kees Baks.

De thuisploeg startte furieus en nam binnen kort tijdsbestek brutaal een 2-0 voorsprong. HKC opende matig en wist ondanks de vele kansen de korf niet te vinden. ADO daarentegen ging vrolijk verder met afrondden en wist de voorsprong uit te breiden naar 4-0. HKC dat al een paar weken in mindere vorm verkeerd, wist pas na 8 minuten de 4-1 te scoren via John den Dunnen en vanaf dat moment ging het wat beter lopen en werd er aangehaakt bij ADO. Via scores van Esther de Groot, Emiel Deventer en een mooie doorloopbal van John den Dunnen en Annelies Korevaar wist HKC de stand weer gelijk te trekken tot 5-5. Zo wist HKC vanaf dat moment aan de goede kant van de score te komen en bleef ADO iedere keer aanhaken, maar wist HKC toch door een dubbelscore van Niels Deventer met een 8-10 voorsprong de rust in te gaan.

HKC opende sterker in de tweede helft en nam na de 9-10 van ADO afstand via Ruud aan de Wiel en Niels Deventer 2x een 9-13 voorsprong. Het liet op dat moment zien dat het over meer kwaliteit beschikt dan ADO, maar wist er geen vervolg aan te geven zo bracht het zichzelf weer in de problemen door slordigheden, ADO rook bloed en kwam terug tot 13-14. Esther de Groot wist toen de 13-15 te maken en de wedstrijd leek gespeeld. ADO kwam nog dichterbij tot 14-15, maar HKC wist de punten toch mee te nemen naar Hardinxveld.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen huidig koploper KOAG uit Krimpen aan den IJssel. Voor HKC een belangrijke wedstrijd, omdat winst noodzakelijk is om niet voortijdig af te haken in de titelstrijd.

Scores HKC: Niels Deventer 5x, Esther de Groot 3x, Emiel Deventer 2x, Ruud aan de Wiel 2x, John den Dunnen 2x, Annelies Korevaar 1x.

HKC wint nipt van ADO