HKC wint met ruime cijfers van Achilles

Na de gewonnen wedstrijd tegen Ready van afgelopen week moest HKC wederom aantreden tegen een Haagse ploeg, namelijk Achilles. Het contrast tussen de beide ploegen uit Den Haag bleek echter groot. Waar Ready vorige week om elk duel vocht, liet Achillus alles gelaten over zich heen komen. HKC beleefde hierdoor een gemakkelijke middag en won uiteindelijk met 13-4.

Het zonnetje scheen en er was veel publiek te vinden op het HKC-terrein aan de Pieter de Hooghstraat. Aan de spelers van HKC de taak om het publiek te vermaken. Dit lukte meteen goed, want al in de 1e minuut wist Arnold Tromp met een schot de korf te vinden. Daarna lukte het HKC een tijd lang niet om te scoren. Er werden af en toe mooie aanvallen gespeeld die niet goed werden afgerond. Ook werden er een aantal slordige passfouten gemaakt.

Bij Achilles leken de aanvallen echter helemaal nergens op. Voordat ze maar een schot konden lossen, hadden de verdedigers van HKC de bal alweer onderschept. Hierdoor had de HKC-aanval alle tijd om tot scoren te komen. In de 20e minuut kwam dan ook de verdiende 2-0 op het scorebord. HKC liep daarna uit tot 5-1. Met deze stand gingen beide ploegen rusten.

In de rust waarschuwde HKC-coach Leon Kwakernaat zijn ploeg ervoor dat Achilles na de rust wel uit een ander vaatje zou gaan tappen. HKC begon daarom geconcentreerd aan de tweede helft en Stephan de Boon bracht met twee scores de stand op 7-1. Achillus was absoluut niet bij machte om hier iets tegenin te brengen. Over de gehele wedstrijd wist de uitploeg slechts 1 velddoelpunt te scoren. HKC kon de wedstrijd dus eenvoudig uitspelen. Arjan de Haas kreeg ook nog een aantal speelminuten en maakte het laatste doelpunt van de wedstrijd die eindigde bij een stand van 13-4.

Met deze overwinning heeft HKC de koppositie verstevigd. Volgende week moet er gespeeld worden tegen Sporting Delta. Deze wedstrijd begint om 16.15 uur in Dordrecht. Hopelijk onder de luide aanmoedigingen van het HKC-publiek.