HKC wint met overmacht van ADO

De uitwedstrijd tegen ADO was van een heel ander kaliber. Daarin wist HKC de vele kansen die het kreeg niet af te ronden en ADO speelde met veel overtuiging en lef voor het thuispubliek en wist HKC het erg lastig te maken. Zaterdag was van een wedstrijd geen sprake. HKC maakte het verschil in de eerste helft en de tweede helft was niets meer dan een formaliteit waarbij HKC bij tijd en wijle het verschil in mooie doelpunten wist uit te drukken.

Net als vorige week beleefde HKC weer een bliksemstart via Niels Deventer (2x) 2-0. Toch haakte ADO aan en nam brutaal een voorsprong van 2-3. HKC dat al een paar weken prima korfbal laat zien, nam het stokje weer over en via John, Rianne, Emiel en wederom Niels (2x) was het HKC dat erop en overheen ging, 7-3. HKC speelde frivool en ADO kon daar weinig tegenover stellen. Het breidde de voorsprong uit door 2 mooie afstandsschoten van Annelies Korevaar en een ver afstandsschot van Ruud aan de Wiel, die wederom zijn waarde voor het team liet zien. Zo werd er een ruststand bereikt van 12-4. Voor het HKC publiek was het een middag zonder spanning, de vraag was wat de einduitslag zou worden want HKC had vandaag kwaliteit over.

Esther de Groot die voor de rust al last had van een blessure, wist voor dat ze gewisseld werd voor Kelly de Bruin al vlot de 13-4 aan te tekenen. ADO stribbelde nog even tegen en kwam terug tot 13-8. HKC zette weer even aan en met name John den Dunnen wist op dat moment het HKC publiek van de banken te krijgen. Met twee mooie onehanders wist hij het publiek te vermaken en ook Rianne Swets had het vizier weer op scherp staan en het leek een walk-over te worden, 19-8. ADO deed af en toe nog wat terug, maar HKC wist de scherpte te behouden en zo een uiteindelijke 24-12 overwinning naar zich toe te trekken. Daarmee liet HKC zien dat ze klaar is voor waarschijnlijk de wedstrijd van dit seizoen, te weten de uitwedstrijd bij het lastige KOAG.

De aanvang van deze wedstrijd is om 17:20 uur in sporthal de Groene Wetering in Krimpen aan de Ijssel. Komt allen naar deze wedstrijd!

Scores HKC: Niels Deventer 6x, Ruud aan de Wiel 5x, John den Dunnen 5x, Rianne Swets 3x, Annelies Korevaar 2x, Esther de Groot 1x, Mariëlle de Waal 1x, Emiel Deventer 1x.