HKC wint met 22-15 na sterke 2e helft van CKV Fiks

Op woensdagavond 28 september heeft HKC het midweekse duel tegen CKV Fiks uit Oegstgeest met een 22-15 winst afgesloten.
Na een zwakke eerste helft waar beide ploegen met een 6-5 ruststand de kleedkamers opzochten schakelde HKC in deel 2 een tandje bij. Een sterk middendeel van deze 2e helft was voldoende om afstand te nemen van de tegenstander.

Drieënhalve week na de openingswedstrijd van deze competitie bij CKV Fiks in Oegstgeest troffen beide teams elkaar alweer voor de return. De oorspronkelijke datum van deze wedstrijd, en eerste return van de veldcompetitie, stond gepland op zaterdag 29 oktober ’22. Omdat zowel CKV Fiks als HKC in de zaal in de Korfbal League 2 zullen gaan uitkomen welke al op zaterdag 12 november van start gaat was deze wedstrijd verplaatst naar een doordeweeks duel.
De weergoden waren HKC opnieuw gunstig gezind en in tegenstelling tot eerdere weersverwachtingen kon de wedstrijd onder prima weersomstandigheden worden gespeeld. De woensdagavond had opvallend veel toeschouwers naar Boven-Hardinxveld getrokken en ook de livestream met gemiddeld steeds bijna 300 livekijkers werd goed bezocht.
Het fysiek en via de techniek aanwezige publiek kon in het eerste bedrijf helaas niet getrakteerd worden op goed en sprankelend korfbal. De 0-1 van CKV Fiks en het snelle antwoord van HKC door middel van een raak afstandsschot van Mabel Havelaar zorgden nog wel voor een veelbelovende start van het duel. Het vervolg van de eerste helft was echter stroperig. HKC bracht te weinig intensiteit in de duels en het afrondingspercentage was laag.

(verslag gaat onder de foto)
HKC 1 - ckv Fiks 1

CKV Fiks koos opnieuw als verdedigende tactiek om de 1e bal achter te blijven. In de beginfase van de wedstrijd had met name het tweede aanvalsvak van HKC moeite met deze spelopvatting om tot goede aanvallen te komen.
In de 8e minuut van het duel de 2-1 door Jitte Janssen en de eerste voorsprong van HKC. Na deze voorsprong nam CKV Fiks het initiatief over qua scores en kwam steeds tot 1 tot 2 doelpunten voor in het duel.
Aan het einde van de eerste helft een eindsprintje van de thuisploeg waardoor HKC aan de gunstige kant van de score met een magere 6-5 de kleedkamer kon opzoeken.

HKC coaches Kamsteeg en Ekelmans hadden de onderbreking halverwege duidelijk goed gebruikt. In deel 2 een beduidend beter HKC ten opzichte van de eerste helft. Het tempo werd opgeschroefd en HKC bracht veel meer power in de duels. CKV Fiks kon deze versnelling in eerste instantie nog prima pareren.
Na 10 minuten in de tweede helft hadden beiden teams al 5x gescoord en gaf het scorebord een 11-10 tussenstand aan. Tussen minuut 10 en 20 volgde de beste fase van de thuisploeg en nam HKC ook snel afstand van de tegenstander. Tien minuten na de 11-10 stond het scorebord op 19-13 en was het duel in het voordeel van HKC beslist.
HKC liet het publiek genieten van fraaie acties en mooie scores. Sanne Langendoen mocht in de laatste fase van de wedstrijd nog zijn opwachting maken en beloonde deze invalbeurt met een knap doelpunt.
Bij een 22-15 einduitslag floten arbiters de heer Albert Klingenberg en de heer Jan Willem Keizer voor de laatste keer.

Aanstaande zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd voor HKC. De Meervogels uit Zoetermeer zal om 15:30 uur de volgende tegenstander zijn aan de Tiendweg in Boven-Hardinxveld.
Aan HKC zaak om het spel van de tweede helft in de wedstrijd tegen De Meervogels een goed vervolg te geven. Tempo verloor op woensdagavond 28 september toch enigszins verassend in Westbroek bij DOS (W) met 15-14.
HKC gaat hierdoor na vier gespeelde wedstrijden met een voorsprong van 4 punten op de achtervolgers DOS (W), Tempo, DeetosSnel en CKV Fiks met allen 4 punten fier aan kop van de ranglijst in de Hoofdklasse B.

Doelpuntenmakers in de wedstrijd HKC – CKV Fiks:
Danny den Dunnen 5x, Job Brouwer 5x, Jiske van Brenk 3x, Mabel Havelaar 2x, Jitte Janssen 2x, Mark Klop 2x, Eliza Roest 2x, Sanne Langendoen 1x.

Stand na 4 speelronden seizoen 2022-2023

Doelpunten in de wedstrijd

Foto’s van de wedstrijd

Fotografie: H. van Kekerix

Tempo 1 - HKC 1Eliza Roest en Janine Sterrenburg