HKC wint in zinderende wedstrijd van Kinderdijk

Afgelopen zaterdag 11 februari stond voor de Raboformatie van coach Leon Kwakernaat de thuiswedstrijd tegen Kinderdijk op het programma. HKC staat momenteel met 11 punten uit 10 wedstrijden op een gedeelde 4e plaats. Kinderdijk volgt op 1 punt en was dus gebrand om via deze wedstrijd over HKC heen te gaan. In het begin van de wedstrijd leek het er op dat dit ook daadwerkelijk ging gebeuren, maar door een sterk vervolg van HKC konden de punten toch in de Wielewaal blijven.

HKC startte de wedstrijd zeer matig en de eerste aanval kon nauwelijks tot fatsoenlijke aanvallen komen. Kinderdijk kon daarentegen optimaal van de matheid van HKC profiteren en kwam met 0-2 voor. Stephan de Boon wist door een schot pas in de 6e minuut voor HKC iets terug te doen.Daarna was het echter vooral Kinderdijk wat dirigeerde. Waar vooraf voor gewaarschuwd was gebeurde: slimme ballen van Kinderdijk in de korfzone. HKC was daar niet scherp genoeg en kwam zo op een 1-7 achterstand. Toen gebeurde er iets bij een ieder die zwat-wit was: Het publiek stond op en ook de spelers leken opeens wakker. Eerst was het Arnold Tromp die een strafworp verzilverde en daarna Astrid Andriessen met 2 goede treffers, die voor een 4-7 tussenstand zorgden. Ook Kinderdijk wist weer eens de korf te vinden, maar daarna waren het wederom Arnold Tromp en Astrid Andriessen die scoorden en zo voor een 6-9 ruststand zorgden.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld als in het laatste deel van de eerste helft. HKC speelde zorgvuldig en het publiek ondersteunde hen geweldig! Via doelpunten van Sandra Advocaat, Menno Bakker, Stephan de Boon en tweemaal Arnold Tromp werd Kinderdijk voor het eerst bijgehaald (11-11). Kinderdijk zorgde vervolgens nog tweemaal voor een voorsprong maar Astrid Andriessen en Francis Kraaijeveld egaliseerden even zo vaak. Vervolgens ging HKC er op en erover en moet vooral de 15-13 genoemd worden. Robert de Haas werd bij een doorbraakpoging achterwaarts aangespeeld door Sandra Advocaat en gooide vervolgens achter het hoofd om de bal naar Stephan de Boon die vervolgens van kortbij kon scoren. Het publiek stond op de banken en Kinderdijk was mentaal gebroken. Vervolgens vergrootten Arnold Tromp, Robert de Haas en en Astrid Andriessen de voorsprong. In de allerlaatste minuut werd nog gezocht naar Esther Moen en ook zij scoorde nog in deze zinderende wedstrijd. Eindstand 19-14.

HKC speelde zich door deze overwinning theoretisch veilig. Volgende week wacht de lastige en late uitwedstrijd bij KOAG, dat vecht voor degradatie. Verrassend was het verlies van koploper Albatros bij degradant Vitesse. Medekoploper Pernix won wel (16-10 tegen KOAG) en doet zo goede zaken in de titelstrijd. En VEO verloor met 15-17 van Tweemaal Zes.