HKC wint in weinig enerverende wedstrijd van Weidevogels

Afgelopen zaterdag 10 februari stond voor HKC de uitwedstrijd tegen Weidevogels op het programma. Na een matige wedstrijd kon HKC een reguliere overwinning bijschrijven en zo konden de 2 punten naar Hardinxveld worden meegenomen.

HKC startte niet al te best en kwam door een afstandsschot op achterstand. Arnold Tromp scoorde al snel de gelijkmaker door een strafworp vakkundig af te ronden. Door een ingestudeerde bal scoorde Francis Kraaijeveld snel de 1-2 maar toch was het Weidevogels dat terug in de wedstrijd kon komen. Ondanks de vele ruimte die er lag kon HKC niet echt tot vloeiende aanvallen komen en de doelkansen die genomen werden waren veelal onzuiver. Menno Bakker scoorde uiteindelijk een mooie doorloopbal. Dit leek voor HKC het sein om Weidevogels eindelijk op achterstand te zetten, maar door de grote vechtlust van de thuisploeg konden zij toch weer op voorsprong komen. Sandra Advocaat scoorde de 4-4 en Weidevogels zorgde voor een 5-4 ruststand. Al met al een teleurstellende eerste helft en het was duidelijk dat er in de tweede helft veel veranderd moest worden.

Na rust was het vooral zaak om snel afstand te nemen. Menno Bakker zorgde van ver voor de 5-5 en na de 6-5 scoorde Francis Kraaijeveld uit een doorloper voor de 6-6. Het aanvalsspel van HKC werd beter verzorgd en door doelpunten van Arnold Tromp en Sandra Advocaat kwam er een tussenstand van 6-9 op het scorebord. HKC zette de wedstrijd op slot en bouwde de voorsprong langzaam uit. Robert Kraaijeveld viel nog in en scoorde uit een van zijn eerste doelpogingen een ver afstandsschot. Ook Weidevogels deed nog van zich spreken, maar kon de overwinning van HKC niet meer in gevaar brengen. Zo eindigde de wedstrijd in een 10-15 eindstand.

HKC 2 speelde tegen streekgenoot GKV en won in een spannende wedstrijd met 10-12. Volgende week staat voor HKC de dubbele ontmoeting tegen Maassluis op het programma, voor het tweede team betekent deze wedstrijd de kans om kampioen te worden.

Komt dus allen naar beide teams kijken!