HKC wint in slotminuut met 21-22 na kraker tegen AW.DTV

HKC heeft in de 2e wedstrijd van 2023 en de 9e speelronde van de KL2 een zwaarbevochten overwinning op AW.DTV weten te noteren.
Waar in het begin van de competitie HKC een aantal keer in de slotfase met 1 punt verschil verloor viel het kwartje voor de Boven-Hardinxvelders deze keer de goede kant op. Veerle Havelaar schoot voor HKC in de laatste minuut de winnende 22e treffer binnen. Een mooie teamprestatie!

Na de slechte start van 2023 met een desolaat verlies tegen Tempo in Alphen aan de Rijn stond voor de wedstrijd tegen AW.DTV in Amsterdam de druk er voor de ploeg van coaches Ekelmans en Kamsteeg er opnieuw flink op. Met nog 11 speelronden voor de boeg niet zozeer richting een resultaat maar wel qua presentatie.
In alweer de 6e uitwedstrijd trof HKC in speelronde 9 van de KL2 in AW.DTV opnieuw een sterke, ervaren en gerenommeerde tegenstander. Met Amsterdamse mannen als Jim Snel, Cedric Pardieck, Kenny Lauf en Danny de Vos heeft AW.DTV sterke spelers welke al jarenlang op topniveau actief zijn. Bij de dames is het veel scorende fenomeen Ilona van den Berg qua naam de meest opvallende speelster bij de thuisploeg.
HKC kon, buiten de langdurig geblesseerden Jitte Janssen en Nadhie den Dunnen, beschikken over een volledig fitte spelersgroep.

HKC wist in de beginfase van de wedstrijd steeds het initiatief in het duel te nemen maar kon niet verder dan 2 punten verschil los komen van de tegenstander. In deze fase een scorende hoofdrol voor captain Danny den Dunnen, Jop Brouwer en Veerle Havelaar.
Tot 5 minuten voor rust bleef het HKC wat het initiatief wist te behouden en AW.DTV tot achtervolgen dwong. De door Klop Watersport en BMN De Klerk gesponsorde ploeg kon ondanks het betere spel alleen geen ruime voorsprong nemen en de verhouding in het veld recht doen.
In de slotfase van de 1e helft stokte de productie bij HKC en wist de tegenstander wel te blijven door scoren. Dit resulteerde in een 13-11 ruststand in het voordeel van AW.DTV waarbij HKC in deel 1 wel het beste van het spel had. HKC stond als collectief en bracht strijd en beleving in het duel. Voldoende aanknopingspunten voor het vervolg in deel 2.

AW.DTV bleek de rust goed benut te hebben en nam naast de voorsprong in het begin van het tweede deel ook het initiatief en het betere spel over. In deze fase de rollen dus omgedraaid en moest HKC in de achtervolging. Op 16-12 voor HKC de grootste achterstand in de wedstrijd.
Mark Klop, Sanne Langendoen en Jennifer Schaeffer werden ingebracht om te trachten de wedstrijd weer richting HKC te doen kantelen. Met deze drie invallers kreeg HKC weer meer grip op de wedstrijd. Mark Klop schoot zijn eerste ballen direct binnen en ook Sanne Langendoen en Jennifer Schaeffer leverden. Na 40 gespeelde minuten en met dus nog 10 minuten op de klok was het duel op 20-20 weer in evenwicht.

Waar in de 1e veertig minuten van de wedstrijd gemiddeld elke minuut een doelpunt viel bleken de doelpunten in de slotfase schaars. In de volgende 9 minuten konden beide teams dan ook slechts 1 keer tot scoren komen.
Met nog 1 minuut op de klok een strafworp voor HKC. Een wissel van de verplichte nemer gaf Eliza Roest als invaller de gelegenheid deze buitenkans te benutten. Waar zekerheid Roest zelden tot nooit mist rolde deze bal over de korf en miste zijn doel. Alle gelegenheid aan AW.DTV met Ilona van den Berg in de punt van de aanval om het duel haar kant op te doen laten vallen.
De HKC verdediging vocht als leeuwen en kon de bal weer onderscheppen.
Hierna een knappe aanvallende actie van Veerle Havelaar die van afstand de 21-22 wist te noteren en de reservebank en tribune met uitsupporters deed opspringen van blijdschap. Aan AW.DTV nog 1 aanval om een voor hen gelijkspel als maximaal resultaat eruit te slepen. De HKC verdediging gaf opnieuw geen krimp en na een onderschepping van Merijn Sevenhuysen, welke heel de wedstrijd weer voorop ging in de strijd, mocht HKC de volle buit noteren. Een knappe teamprestatie van HKC welke tegen AW.DTV een compleet ander karakter toonde dan de week ervoor.

Komende zaterdag speelt HKC weer eens een thuiswedstrijd. In deze thuiswedstrijd de Drechtstedenderby tegen DeetosSnel op het programma. De opponent uit Dordrecht zal in deze 1e returnronde revanche willen nemen na de eerdere winst van HKC in de heenwedstrijd van 24 december van vorig kalenderjaar.
Aan HKC zaak om de getoonde teamspirit en strijdlust mee te nemen naar de komende wedstrijden welke op het programma staan. Aanvang van het duel zaterdag om 16:30uur in Sporthal Het Dok.