HKC wint en eindigt als runner-up

De korfballers van HKC speelden hun laatste zaalwedstrijd van het seizoen tegen Kinderdijk. De echte prijzen waren al verdeeld (Tweemaal Zes werd reeds kampioen), toch was HKC er alles aan gelegen om op de tweede plaats te eindigen. Dit deed het dan ook: na een matige eerste helft werden de registers in deel twee open gezet en zo bleken de Boven-Hardinxvelders de ‘best of the rest’ in deze competitie. De einduitslag van deze wedstrijd was uiteindelijk 14-18 in het voordeel van het team van coach Leon Kwakernaat.

Het uitgangspunt voor HKC voor deze wedstrijd was om de stijgende lijn van de laatste weken door te trekken (9 punten uit 5 duels) en met een goed gevoel de veldcompetitie in te gaan. Hier staat HKC immers aan de kop van de ranglijst. Het was echter Kinderdijk dat uit een omdraaibal de score opende. Arnold Tromp werd vervolgens onjuist afgestopt in een doorbraak en rondde de stip af. Hierna leek HKC het eerste gaatje te gaan slaan. Stephan de Boon schoot HKC op 2-2. Menno Bakker speelde na een doorbraak goed af op Arnold Tromp die de korte kans benutte. Kort hierop bracht Coach Kwakernaat A-junior John den Dunnen voor Tromp die geblesseerd moest afhaken. Den Dunnen toonde geen last te hebben van plankenkoorts en scoorde binnen de minuut na een reboundduel de 2-4. Toen Francis Kraaijeveld daarna de 2-5 binnenschoot leek de Rabo-formatie op een eenvoudige overwinning af te gaan. Niets was echter minder waar, want Kinderdijk nam na dit eerste kwartier het initiatief over en schroefde het tempo op en ook het schotpercentage. HKC ging daarentegen slordiger spelen en plotseling wist men elkaar niet meer te vinden. Uiteindelijk leverde dit zelfs een achterstand van 7-6 bij rust.

De rust had duidelijk goed gedaan, want Menno Bakker schoot binnen de minuut van afstand de gelijkmaker binnen. Voor beide ploegen brak een doelpuntrijke fase aan, waarbij het initiatief steeds meer bij HKC kwam te liggen. Menno Bakker, Stephan de Boon en Arjan de Haas (vrije bal) toonden zich van afstand trefzeker. Kinderdijk scoorde vooral tegen via Wieteke den Hollander die zeer zuiver bleek. Op een 10-11 voorsprong voor HKC werd Marije den Breejen in de ploeg gebracht die direct haar visitekaartje afgaf met een ver afstandschot: 10-12. Toen vervolgens Francis Kraaijeveld de 10-13 scoorde, was het beslissende gat geslagen. Op 11-13 was het de beurt weer aan het eerste aanvalsvak dat gedurende de hele wedstrijd aanvallend goed combineerde ondanks de gewijzigde samenstelling. Menno Bakker scoorde uit een vrije bal en vervolgens schoot John den Dunnen, die zeer verdienstelijk debuteerde, HKC van afstand op 11-15. Kinderdijk sputterde nog even tegen door twee goals van Martijn Tuytel, maar wederom Bakker en den Dunnen brachten het verschil weer op vier. Beide ploegen wisten in de slotminuut nog eenmaal te scoren zodat scheidsrechter Marius Timmer bij 14-18 het eindsignaal aangaf. HKC eindigt beëindigt deze competitie dus op de tweede positie achter de terechte kampioen Tweemaal Zes uit Maartensdijk. Een competitie waarin het in de eerste helft (onnodig) punten liet liggen, maar het in deel 2 weer uitstekend oppakte. HKC kijkt er dus al weer naar uit naar de veldcompetitie waar er nog veel te winnen valt.