HKC wint eerste thuiswedstrijd

Afgelopen zaterdag 18 november stond voor HKC de eerste thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander was het onbekende Allready uit Zierikzee. Na een matige wedstrijd kon HKC een reguliere overwinning bijschrijven en zo bleven de 2 punten dus in eigen huis.

HKC startte niet al te best en kwam door een afstandschot op achterstand. Francis Kraaijeveld scoorde al snel de gelijkmaker, maar daarna duurde het weer even voordat HKC het gat in de korf wist te vinden. Ondanks de vele ruimte die er lag kon HKC niet tot echt vloeiende aanvallen komen en de doelkansen die genomen werden waren veelal onzuiver. Arjan de Haas, die op een verdienstelijke manier de geblesseerde Ruud a/d Wiel verving, zorgde voor het eerst voor een voorsprong voor HKC door van ver te scoren. Voor de rust scoorden beide ploegen om en om en zo kwam er een 5-4 ruststand op het scorebord.

Na rust was het vooral zaak om snel afstand te nemen van de gasten uit Zierikzee. HKC was duidelijk de betere ploeg, maar had moeite met de afronding. Stephan de Boon scoorde de 6-4 en door doelpunten van Arnold Tromp en Menno Bakker werd een voorsprong van 4 punten verkregen. Dit gat werd tot het eind van de wedstrijd in stand gehouden en zo eindigde de wedstrijd in een 11-7 overwinning voor HKC. Al met al een weinig spectaculaire wedstrijd, maar de punten zijn binnen. HKC 2 won ook haar wedstrijd en zo was het een succesvol weekend voor de HKC selectie. Volgende week wacht voor beide teams de uitwedstrijd tegen Swift uit Middelburg.