HKC wint eenvoudig van Trekvogels met 23-13

HKC trad zaterdagmiddag aan tegen Trekvogels uit Rotterdam. HKC speelde in een gewijzigde opstelling ten op zichte van het veld. Kelly de Bruin en Esther de Groot waren helaas geblesseerd en zij werden vervangen door Annieke Swets en Mariëlle de Waal.

De Wielewaal was goed bezet en iedereen ging er eens goed voor zitten. De verwachtingen voor dit seizoen zijn hoog gespannen voor de HKC selectie en met een zeer overtuigende wedstrijd van HKC 2 dat het geroutineerde WION 3 met 27-14 aan de kant zette nog in het achterhoofd, lag een mooie middag in het verschiet.

HKC opende echter matig, het eerste aanvalsvak kreeg kans op kans maar wist die niet te verzilveren. Het was Trekvogels dat de 0-1 op de borden bracht, pas na 5 minuten spelen.

John den Dunnen liet echter niet lang op zich wachten, hij bracht met een mooie doorloopbal HKC weer naast Trekvogels. Het nivo-verschil was echter groot, HKC wist het niet echt tot uiting te brengen tot aan 6-3. Toen werd het eerste verschil gemaakt. Annieke Swets luisterde haar invalbeurt nog op met een mooi schot en zorgde voor de 8-5. Kees Baks scoorde in de laatste 2 minuten nog 3x voor HKC en bracht daarmee de ruststand op 11-6.
Het was niet hoogstaand in de eerste helft, HKC moest zoeken om het spel te maken en ook met name om de kansen af te ronden.

In de 2de helft wist HKC direct uit te lopen naar 13-6 via Annelies Kop en Ruud aan de Wiel. Daarmee was het laatste verzet gebroken. HKC speelde de wedstrijd verder prima uit en wist een respectabele 23-13 op de borden te krijgen.

Volgende week wacht de eerste uitwedstrijd tegen DKC uit Delft om 16:30 uur. Ook die ploeg moet te pakken zijn.

Scores HKC, Kees Baks 7, Annelies Kop 5, John den Dunnen 3, Ruud aan de Wiel 3, Esther Bot 2, Emiel Deventer 2, Anieke Swets 1.

Fotoverslag

Deze vind je hier: HKC 1 – Trekvogels 1

Van de wedstrijden van HKC 2 en HKC 3 zijn er ook fotoverslagen gemaakt, deze vind je op de pagina’s HKC 2 – WION 3 en HKC 2 – ODO 3