HKC wint eenvoudig van KC Dordrecht

Afgelopen zaterdag stond er voor HKC de wedstrijd tegen KC Dordrecht op het programma. HKC wist de eerste twee wedstrijden te winnen en was niet van plan om punten te verspelen in de strijd om het kampioenschap. Dit gebeurde ook niet, HKC won afgetekend met 19-10.

AktieHKC wist fel en scherp uit de startblokken te komen en zorgde ervoor dat er na 10 minuten een 5-0 stand op het scorebord stond. Dit na mooie doelpunten van John den Dunnen, Sandra de Boon, Niels Deventer en Esther Bot. KC Dordrecht herpakte zich daarna enigszins en zorgde ervoor dat het gat steeds rond de 5 doelpunten bleef, uiteraard in het voordeel van HKC. Dit resulteerde in een 10-5 ruststand.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. HKC was beter, creëerde meer kansen en had verdedigend de wedstrijd onder controle. John den Dunnen en Arno den Breejen heersten in de korfzone en stelden hiermee hun vakgenoten in de gelegenheid om te scoren. Dit zorgde voor mooie acties en doelpunten van onder andere Esther de Groot, Marlies Bommeljé en Emiel Deventer. Laatstgenoemde was deze middag met scherpe acties een ware plaag voor zijn tegenstander en kreeg vele strafworpen en vrije ballen mee.

HKC bouwde gedurende de tweede helft de voorsprong gestaag uit. Het slotakkoord was voor Niels Deventer die het publiek op de banken kreeg door zijn goede actie subliem af te ronden. Aan het eind van de wedstrijd stond er 19-10 op het scorebord. Een goede en regelmatige overwinning voor HKC welke perspectief biedt voor de komende wedstrijden.

HKC 2 wist niet te winnen van het sterke KVS 2. Na een gelijkopgaande openingsfase liep KVS binnen 10 minuten uit naar een 15-8 ruststand. Aan het eind van de wedstrijd stond er een 14-24 stand op het scorebord. Het is zaak voor het team van Mathijs de Boom om volgende week punten te halen.

Fotogalerij