HKC wint derby van Vriendenschaar

Na een geslaagd zaalseizoen werd zaterdag de eerste wedstrijd op het veld gespeeld voor ons vlaggenschip en dat was meteen een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen tegen buur Vriendenschaar. HKC dat vier punten achterstand had op de Meeuwen wist dat het moest winnen om aan te blijven haken bij de Meeuwen en kon zich ook zo goed als veilig spelen als het zou weten te winnen van Vriendenschaar.

De derby was weer zeer druk bezocht en het was prima weer voor een mooie partij korfbal. Bij HKC waren Annelies Kop, Esther de Groot en Stefan den Breejen nog niet van de partij.
Anieke Swets startte in de basis voor Annelies Kop, maar verder kon HKC in de vertrouwde basisopstelling starten.

Nadat de rookgordijnen waren opgetrokken wist HKC al snel een voorsprong te pakken via een mooi schot van Lotte Scherstra. Daarna kwam de wedstrijd maar moeizaam op gang, HKC had het overwicht maar wist dat niet om te zetten in een voorsprong. Van beide kanten werd er slordig om gesprongen met de kansen en was het spel soms onrustig. Toch wist HKC een gaatje te pakken naar 2-4 via Niels Deventer en Rianne Swets. Vanaf dat moment wist HKC iedere keer de voorsprong te behouden en uiteindelijk uit te bouwen naar een 7-10 voorsprong bij rust. Het was duidelijk dat HKC het betere van het spel had en het goede kansen had om de punten mee naar huis te nemen als het geduldig zou blijven spelen.

Na de rust klampte Vriendenschaar nog een keer aan en wist het op 9-10 te komen. Daarna was het de scherpe Kelly de Bruin die de 9-11 binnenschoot. Amanda Temmer kwam Anieke Swets vervangen en dat vak wist uiteindelijk goed af te ronden via 2x Kelly de Bruin en daardoor verder uit te lopen naar een 10-14 voorsprong. De wedstrijd bleef vrij vlak van beide kanten maar HKC wist uiteindelijk toch verdiend te winnen met 13-16. Zo gingen de punten verdiend mee naar Boven-Hardinxveld en kan HKC verder rustig naar boven kijken om te zien of de Meeuwen nog punten gaat laten liggen.

Scores HKC: Niels Deventer 4, Mark Klop 3, Kelly de Bruin 3, Tjeerd Gort 3, Anieke Swets 1, John den Dunnen 1.

Doelpunten in de wedstrijd

Foto’s van de wedstrijd

(Foto’s van Martin de Rooij)