HKC wint bij Stormvogels

Voor HKC stond in deze speelronde de verste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Promovendus Stormvogels is een van de onbekende ploegen in de poule en met 2 punten onderin terug te vinden op de ranglijst. Een wedstrijd die gezien het verschil op de ranglijst redelijk eenvoudig gewonnen moest worden. Zeker omdat de wedstrijd tegen KOAG vers in het geheugen stond, en het prima spel dat getoond werd in deze wedstrijd.

HKC begon scherp aan de wedstrijd en na 2 aanvallen stonden er ook evenveel doelpunten op het scorebord. Daarna duurde het even voor er weer een score op het formulier stond, Esther de Groot schoot in de 6e minuut van afstand de 3-0. In deze fase werden door HKC wat onnodige fouten gemaakt en overheerste de slordigheid iets wat eigenlijk de gehele wedstrijd bleef voor komen. Waarna Stormvogels zichzelf terug vocht naar een 4-4 stand halverwege de 1e helft. Maar toch werd het gaatje na deze fase geslagen en kon de thee worden opgezocht met een ruststand van 7-10 in het voordeel van HKC.< /p>

Na rust voor HKC de zaak om de voorsprong verder uit te bouwen. En het leek erop dat dit ook snel zou gebeuren. Zeker nadat Niels Deventer de mooiste goal van de wedstrijd aantekende door na een goed uitgespeelde aanval met een doorloopbal de 9-12 te scoren. Toch gaf Stormvogels zich niet gewonnen en scoorde snel de 10-12. Hierna werd het nog 11-13 maar daarna werd het verschil toch wel duidelijk. HKC bleef scoren en met wat meer druk in de verdediging bleef Stormvogels uiteindelijk steken op 11 goals. Zo kon worden uitlopen naar een uitslag van 11-19. Toch zal het vizier wat scherper gesteld moeten worden in de komende weken. Om te beginnen a.s. zaterdag wanneer HKC aantreed tegen het ACKC van oud trainer Dick van Houwelingen. HKC speelt wederom een uitwedstrijd alleen is deze voor publiek iets gemakkelijker te bezoeken dan het verre Westkapelle.

De scores voor HKC kwamen van: Niels Deventer 6x, Jhon den Dunnen, Annelies Korevaar, Emiel Deventer, Ruud aan de Wiel allen 3 en Esther de Groot.