HKC wint belangrijke wedstrijd van Kinderdijk

Het was goed vertoeven op het HKC veld afgelopen zaterdag. Het weer was goed, het terras vol en de voorwedstrijd werd overtuigend gewonnen door HKC 2 op Kinderdijk 2 met 26-12. Dat daardoor de koppositie wist te verstevigen.

HKC 1 begon na de zeer belangrijke uitoverwinning bij Sparta in dezelfde basisopstelling tegen underdog Kinderdijk. HKC wist dat er vandaag gewonnen moest worden om afstand te nemen van de nummer laatst en ook om zelf wat meer lucht te krijgen naar de onderste plekken en ook met de wetenschap dat het dan zelfs nog naar boven zou kunnen kijken. Voor Kinderdijk was het noodzaak om te winnen, omdat anders het gat naar plaats nummer 7 vrijwel onoverbrugbaar zou worden.

De wedstrijd kwam ondanks het goede weer langzaam op gang. Een onrustig optreden van beide kanten zorgde er voor dat er een dame van Kinderdijk pas na 10 minuten de brilstand van het bord afschoot. HKC scoorde direct vanaf de stip na een goede actie van Emiel Deventer via John den Dunnen en haakte weer aan. De doelpunten waren schaars deze middag. Emiel Deventer zorgde via een prachtige doorloopbal voor de 3-2 en Annelies Kop zorgde voor het eerste gaatje naar 4-2. Via Kees Baks en Niels Deventer wist HKC wat meer afstand te nemen en John den Dunnen maakte nog een mooie one-hander voor de korf. Helaas kon Kinderdijk nog enigszins bijblijven met HKC en werd er gerust met 7-4. HKC was de bovenliggende partij, maar het spel was vaak te onrustig om nog meer afstand te nemen van Kinderdijk.

De tweede helft duurde het weer lang voordat er gescoord werd. Kees Baks mocht van de stip aanleggen na een goede actie van Niels Deventer om zo de 8-4 aan te tekenen. Annelies Kop wist daarna na een goede aanval via een mooi schot de o zo belangrijke 9-4 te maken. Na de 9-5 van Kinderdijk voerde coach Peter van Houwelingen 2 wisselingen door, Ruud aan de Wiel en Stefan den Breejen kwamen erin voor John den Dunnen en Niels Deventer. Kees Baks bracht de 10-6 op de borden via een mooi schot en iedereen dacht dat de buit binnen was. Kinderdijk leek niet bij machte om het HKC echt lastig te maken. Toch wist Kinderdijk 2x te scoren in betrekkelijk korte tijd en wederom aan te haken, toen ook nog de 10-9 binnenviel werd het tijd om weer wat afstand te nemen. Esther de Groot versierde een strafworp die werd afgerond door Kees Baks en Emiel Deventer gooide de wedstrijd definitief in het slot door de 12-9 te maken. Invaller Ruud Aandewiel maakte de laatste voor HKC deze middag, uitslag 13-11.

HKC speelt met de selectie volgende week de lastige uitwedstrijden bij Excelsior in Delft. Het blijft ongekend spannend in de poule van HKC 1. De nummer 1 RWA staat op 12 punten, HKC staat met 11 punten op een 3de> plaats, de nummer 7 van deze poule Tilburg heeft 10 punten. Het kan dus nog alle kanten op.

Scores HKC: Kees Baks 4, Niels Deventer 2, Annelies Kop 2, Emiel Deventer 2, John den Dunnen 2, Ruud aan de Wiel 1.

HKC wint belangrijke wedstrijd van Kinderdijk

Foto’s van deze wedstrijd, HKC 2 – Kinderdijk 2 en HKC 3 – Vriendenschaar 3 zijn te vinden in de Picasa/Google+ fotogallerij van HKC.