HKC werkt hard en wint

Kwalitatief was de wedstrijd van HKC tegen KCR nogal wat minder dan die van vorige week tegen Oranje Wit, zeker als kijkspel, maar door hard te werken wist HKC toch de belangrijke punten in eigen huis te houden. Door de tactische keuze om achter te verdedigen en door de nodige fysieke inbreng maakte KCR het HKC lange tijd lastig, maar in de slotfase werd de winst met 21-18 cijfers verdiend binnengesleept. Die winst kreeg later op de dag nog meer cachet toen bleek dat van de leidende ploegen in de afdeling SDO had verloren en GKV had gelijkgespeeld. Het betekent des te meer dat een spannende slotfase van dit zaalseizoen in het verschiet ligt nu HKC nog slechts één punt achter ligt op de huidige leiders Swift en GKV.

De wedstrijd tegen KCR, waaraan een netwerkbijeenkomst voor HKC-sponsors was gekoppeld, zorgde wederom voor een volle sporthal Het Dok. Bij HKC had Kelly de Bruin zich bij de geblesseerden Esther de Groot en Stefan den Breejen gevoegd en begon Niels Deventer op de bank. Na een verkenning in de eerste minuten tot 2-2 liep een beter HKC uit naar een 5-2 voorsprong na tien minuten. KCR knokte zich meteen terug en had in enkele minuten tijd de score al weer rechtgetrokken. Het weerhield de Novafrontploeg er niet van om wederom de leiding te pakken, wat hen gezien het betere spel ook wel toekwam. Via tweemaal Tjeerd Gort en Mark Klop werd een 8-5 voorsprong genomen, waarna er een fase kwam waarin de doelpunten duur waren. HKC-coach John Spek bracht Niels Deventer in de ploeg voor Jaïr Korf de Gidts en dat bleek een goede greep. Met twee schoten zette Deventer HKC op een ruimere marge: 10-6. De ploegen gingen vervolgens met 11-7 de rust in.

Na rust scoorde Korfbal Combinatie Ridderkerk als eerste, maar HKC pakte weer het initiatief en wist snel naar 14-9 uit te lopen. Een snelle beslissing van de wedstrijd bleek dit echter nog niet, want ook nu toonde het team van coach Glenn de Vries karakter. Zij knokten zich weer terug in de wedstrijd, terwijl HKC even stil viel. Halverwege de tweede helft stond er weer een gelijke stand op het bord (16-16) en brak een spannende fase aan. Mark Klop liet zien een topschutter pur sang te zijn door binnen één minuut tweemaal te scoren en daarmee HKC over het dode punt te tillen. Nadat er vervolgens vier minuten niet werd gescoord was het Niels Deventer die de korf weer wist te vinden (19-16) waarmee HKC weer geruster kon ademhalen. Op een doelpunt van KCR antwoordde Mark Klop direct, maar met nog enkele minuten te gaan gaf KCR zich nog niet gewonnen en zorgde voor de 20-18. Met een benutte strafworp in de laatste minuut door Tjeerd Gort werd de HKC-overwinning veiliggesteld en bleven de punten verdiend in Boven-Hardinxveld.

De doelpuntenmakers voor HKC waren: Mark Klop (8), Niels Deventer (5), Tjeerd Gort (3), Jaïr Korf de Gidts (2), Lotte Scherstra, Rianne Swets en John den Dunnen (ieder 1).

(Foto: Sharon Advocaat)

A.s. zaterdag speelt HKC in de Gorkumse Van Rappardhal de derby tegen GKV, dat dus één punt hoger staat op de ranglijst, waarmee het belang van deze wedstrijd is aangegeven. Vele Hardinxveldse supporters zullen aanwezig zijn bij dit titanenduel dat om 19.30 uur begint.

Doelpunten HKC in de wedstrijd

Foto’s van de wedstrijd