HKC weet weer wat winnen is!!

Voor HKC stond afgelopen zaterdag 8 oktober de belangrijke uitwedstrijd tegen Snel op het programma. Een blik op de ranglijst liet zien dat HKC nog maar 2 punten verzameld had en Snel nog geen. Voor beide ploegen was het dus zaak om deze wedstrijd te winnen. Waar Snel in de eerste helft nog bij kon blijven, schakelde HKC in de tweede helft over naar een hoger niveau en won de wedstrijd uiteindelijk nog makkelijk (19-13).

HKC schoot in de eerste minuten uit de startblokken en kwam na 3 goede aanvallen op een 0-3 voorsprong. Daarna zakte de ploeg van coach Michel v/d Herik in en gaf het zo Snel de gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd. Zij pakten dit met beide handen aan en namen zelfs de leiding in handen. Het eerste aanvalsvak van HKC had echter weinig moeite met het vinden van de korf en zo kon HKC bij blijven. De rust brak aan bij een stand van 11-10.

Waar HKC in de tweede helft het wel lukte om verdedigend haar zaakjes op orde te brengen lukte Snel dit niet. HKC nam al snel afstand en de ploeg won zichtbaar vertrouwen. De tegenstander werd veelvuldig opgejaagd en gedwongen fouten te maken. Het tweede aanvalsvak pikte ook zijn doelpunten mee en zo kwam er uiteindelijk een eindstand van 13-19 op het scorebord. HKC liet zien dat het wel degelijk over veel schijven kan scoren en dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden, te beginnen aanstaande zaterdag tegen Vitesse.