HKC weet weer eens te winnen

HKC speelde zaterdag haar voorlaatste thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde Pernix uit Leiden. Voor HKC stond er niets meer op het spel aangezien het door de recente nederlagen niet meer meedoet voor de koppositie. Na een gelijkopgaande eerste helft (9-9) wist HKC in de laatste tien minuten van de wedstrijd de winst naar zich toe te trekken in deze weinig enerverende wedstrijd: 16-14 winst voor de Boven-Hardinxvelders.

Na twee achtereenvolgende nederlagen tegen Tjoba en Kinderdijk was het zaak voor HKC om de negatieve spiraal om te buigen. Dit moest gebeuren zonder coach Bram van Geffen, die met vakantie was. Mathijs de Boon en Leon Kwakernaat namen de honneurs waar. Emiel Deventer speelde op de plaats van de zieke Arno den Breejen. Pernix startte beter dan HKC en nam een 0-2 voorsprong. HKC had op zich wel het betere van het spel gedurende de eerste helft, maar de afronding liet te wensen over. Verdedigend viel de concentratie af en toe weg en werden de doelpunten te gemakkelijk weggegeven. Door onder andere goals van John den Dunnen, Esther de Groot en Menno Bakker kwam de 9-9 score in de rust tot stand in een verder gelijkopgaande eerste helft.

 

De tweede helft kwam moeizaam op gang en beide ploegen wisten de eerste 10 minuten niet te scoren. Daarna had Pernix een licht initiatief in de score en HKC antwoordde. De aanvallen kwamen minder vloeiend op gang en met nog 10 minuten te spelen werden er wisselspelers ingebracht om de zege veilig te stellen. Menno Bakker scoorde kort daarop uit een fraaie doorloopbal de 13-12. Pernix scoorde nog tegen, maar vervolgens schoot Niels Deventer HKC naar een veilige marge van twee doelpunten. Uiteindelijk blies de scheidsrechter af bij een 16-14 stand in het voordeel van de Rabo-formatie. Volgende week speelt HKC 1 tegen Korbatjo in Oud-Beijerland.

 

HKC 2 speelde een uitstekende wedstrijd tegen VEO en won dik verdiend met 18-9. Later op de avond kwamen de berichten binnen dat concurrenten Unitas en Groen Geel hadden verloren, waardoor HKC 2 vroegtijdig het kampioenschap kan vieren. Een uitstekende prestatie voor het team van Mathijs de Boon, dat volgend jaar in de hoofdklasse uitkomt.