HKC weer te slap

HKC wilde afgelopen zaterdag revanche nemen op de zwakke wedstrijd tegen IJsselvogels van vorige week. Wel moest Vitesse uit Barendrecht dan worden verslagen.

HKC begon net als vorige week slap aan de wedstrijd. Na twintig minuten gespeeld te hebben, was de verrassende, maar welverdiende voorsprong voor Vitesse. Vitesse begon veel scherper aan het duel, ging voor elke bal en HKC keek erna en liet het gebeuren, resultaat: 1-6.

Met nog 5 minuten te spelen in de eerste helft ging HKC een beetje gas geven waardoor de schade beperkt bleef. De ploegen gingen rusten met een stand van 5-7 in het voordeel van Vitesse.

Het was duidelijk dat HKC in de tweede helft minder statisch, agressiever en veel productiever moest worden. Dat was de bedoeling, maar na een doelpuntloze periode van 20 minuten was het Vitesse die in de tweede helft het eerst de mand wist te vinden. Bram van Geffen besloot in te grijpen en bracht Niels Deventer en Esther de Groot in de ploeg. HKC bleef net zoals Vitesse scoren, maar wist geen aansluitingstreffer te maken. Met nog 6 minuten te spelen kwam Arno den Breejen in het veld, in plaats van de bebloede John den Dunnen.
HKC kwam na een benutte strafworp van Astrid Fijnekam op twee punten van Vittesse. De bezoekers uit Barendrecht waren echter niet van plan HKC een kans te geven en brachten het verschil weer op drie punten. Uit een vrije bal gaf Niels Deventer HKC opnieuw hoop. HKC wist helaas in de laatste minuut pas de aansluitingstreffer 13-14 te maken en kreeg geen kans meer op een gelijkspel. De scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd en HKC verloor wederom teleurstellend.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Tjoba op het programma, dit belooft een mooie en spannende wedstrijd te worden.HKC 2
HKC 2 wist wel te winnen in een spannende wedstrijd tegen GKV 2. HKC 2 begon veel beter aan de wedstrijd, maar leek het op het einde weg te geven. Emiel Deventer was uiteindelijk de gelukkige die HKC 2 naar de overwinning schoot! Deze overwinning was de eerste overwinning voor de nieuwe coach Mathijs de Boon en de tweede op rij voor HKC 2.