HKC verslikt zich in DOS(W)

In speelronde 12 stond voor HKC 1 de thuiswedstrijd tegen DOS uit Westbroek op het programma. Winst in dit duel zal voor HKC het kampioenschap in de hoofdklasse B betekenen.
In een stroperige wedstrijd kwam HKC nog wel op een 12-7 voorsprong maar deelde het uiteindelijk na een 13-13 einduitslag de punten met DOS. Door dit gelijkspel moet HKC het kampioenschap nog minstens 1 week uitstellen. Met nog 2 speelronden op het programma heeft HKC nu een voorsprong van 4 punten op naaste belager DeetosSnel. Ditzelfde DeetosSnel is in speelronde 14 nog tegenstander van HKC en kan dus op basis van onderling resultaat HKC nog voorbij streven.
Aanstaande zaterdagmiddag heeft HKC tegen Avanti/Post Makelaardij tenminste nog 1 punt nodig om het kampioenschap veilig te stellen.

HKC begon de wedstrijd met in het eerste aanvalsvak Jiske van Brenk, Fenna Zwang, Jop Brouwer en Eliza Roest. Door 2 zuivere afstandsschoten was het Jiske van Brenk die HKC op een 2-0 voorsprong wist te brengen. Hierna de beurt aan het tweede aanvalsvak met Jennifer Schaeffer, Annelies Kop, Merijn Sevenhuysen en Mark Klop om de goede start een vervolg te geven. DOS koos net als in de heenwedstrijd in Westbroek, welke ook met een gelijkspel werd afgesloten, voor een achterverdedigende tactiek.
Het tweede aanvalsvak had hier duidelijk moeite mee en kwam eigenlijk de gehele wedstrijd niet lekker op dreef. DOS(W) een fysiek sterke en gedreven ploeg had duidelijk geen boodschap aan het geplande kampioensfeest voor HKC 1 en liet zien haar huid duur te willen verkopen.
Op 2-2 was de stand weer gelijk en via een 3-3 tussenstand op 3-4 de eerste en naar later bleek de enige voorsprong voor de bezoekers.
Het zware seizoen heeft ook bij HKC 1 duidelijk haar tol geëist. De ploeg is vermoeid en veel spelers kampen met pijntjes. Op het tandvlees mocht bij een 10-7 voorsprong de kleedkamer voor de rust worden opgezocht. De 10e treffer van HKC door Jop Brouwer na een fraaie actie en dubbelspel met Eliza Roest de mooiste van de middag.

Verslag gaat door onder de foto’s

Direct na rust scoort HKC ook de 11-7 en niet veel later loopt HKC uit naar 12-7. Er lijkt dan ook geen vuiltje aan de lucht. DOS komt weliswaar terug tot 12-9 waarna HKC het gat van 4 op 13-9 weer herstelt. Hierna stokt de doelpunten productie echter volledig en komt DOS steeds een puntje dichterbij.
Op 13-13 is het duel weer in evenwicht en hebben zowel HKC als DOS nog meer dan voldoende kansen om het duel te beslissen. Heel HKC denkt aan een 100% strafworp na onregelmatig hinderen op Merijn Sevenhuysen maar de scheidsrechters wuiven gedecideerd de roep op dit buitenkansje weg. Beide teams komen in de laatste minuten niet meer tot scoren en delen op 13-13 de punten.
Door de nipte overwinning van DeetosSnel bij Fiks is dit punt voor HKC niet voldoende om het kampioenschap te mogen vieren.

Aanstaande zaterdagmiddag 10 juni is Avanti/Post Makelaardij om 15:30uur de volgende tegenstander voor HKC. In opnieuw een thuiswedstrijd een nieuwe kans om met het binnen halen van de dubbel een kroon op het mooie seizoen te zetten. Zeker is dat ook Avanti/Post Makelaardij, wat zelf nog in de race is om binnen de top 6 te eindigen wat promotie naar de ereklasse oplevert, het HKC niet cadeau zal gaan doen.
Voor HKC zaak om nogmaals de batterij op de laden en er zaterdag opnieuw te staan.

Doelpunten in de wedstrijd

Foto’s van de wedstrijd

📷Foto’s: Foto,s korfbal Herman