HKC verslaat kampioen in eigen arena

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Pernix uit Leiden op het programma. Ondanks dat er niets meer op het spel stond, waren de Boven-Hardinxvelders erop gebrand de punten mee naar huis te nemen. In de Wielewaal hadden de Leidse korfballers de Rabo-formatie getrakteerd op een 15-8 nederlaag. Een goede reden voor de HKC’ers om zich te revancheren, en het kampioensfeest van Pernix minder glans te geven.

HKC kwam prima uit de startblokken en stond binnen twee minuten op de 0-2 voorsprong door een fraaie omdraaibal van Arnold Tromp en een mooie doorloopbal van Menno Bakker. Het andere aanvalsvak van HKC had meer moeite om goals te maken, waardoor Pernix de kans kreeg om weer op gelijke hoogte te komen. Een vrije bal van Arnold Tromp en schoten van Menno Bakker en Robert de Haas zorgden voor een 2-5 voorsprong. De eerste helft had een rommelig einde waarin beide ploegen in hoog tempo wisten te scoren. In de laatste minuut wist Pernix nog twee maal te scoren, maar HKC wist door een schot van Arnold Tromp de ruststand op 6-8 te zetten.

In de eerste tien minuten van de tweede helft gingen de beide ploegen gelijk op en coach Leon Kwakernaat besloot bij een 9-10 stand Robert de Haas en Astrid Andriessen te vervangen voor Ruud a/d Wiel en Sabrina Loeve. Ruud a/d Wiel wist vrijwel meteen een strafworp te benutten en zorgde hiermee voor een 9-11 voorsprong. Het laatste kwartier waren de HKC’ers veel te sterk voor de thuisploeg, in hoog tempo werden de aanvallen opgezet en er werd met scherp geschoten. Door twee schoten van Stephan de Boon en twee korte kansen van Menno Bakker kwam HKC, met nog een paar minuten op de klok, op een comfortabele 9-15 voorsprong. In de slotfase maakte Arnold Tromp nog een afstandsschot en Ruud a/d Wiel maakte, na een mooie combinatie met Stephan de Boon, zijn tweede van de middag. Na zestig minuten stond er 10-17 op het scorebord. Een verdiende overwinning waarmee HKC een reeks van zes ongeslagen wedstrijden heeft bereikt, een goede opstap naar de naderende veld competitie.