HKC verslaat DSC na korfbalfeest in Eindhoven

HKC heeft de goede lijn van de laatste weken in Eindhoven met een 21-23 overwinning op DSC voort weten te zetten.
In een uitstekende sfeer waarin beide supporterscharen zich van hun beste kant lieten zien trok HKC in een aantrekkelijk duel de wedstrijd in de 2e helft definitief naar zich toe.
HKC nestelt zich door deze overwinning steviger op plaats 3 van de KL2 en verkleind de achterstand op nummer 2 DSC tot twee punten. Aanstaande zaterdag weer een mooi affiche op het programma als om 19:30 uur de nummer 4 van de ranglijst Oost-Arnhem in sporthal Het Dok de tegenstander zal zijn.

De ontmoetingen tussen HKC en DSC van de afgelopen jaren staan garant voor spanning en spektakel.
Beide teams zijn enorm aan elkaar gewaagd en details bepalen de steeds minimale verschillen per wedstrijd.
Het duel van afgelopen zaterdag vormde hier geen uitzondering op.

Gesteund door ruim 125 HKC supporters welke samen met de trouwe DSC aanhang in DSC Sporthal De Vijfkamp alvast voor een sfeer zorgde welke deed denken aan play-off wedstrijden begon HKC met een 0-2 voorsprong goed aan het duel.
Hierna al vroeg in het duel de eerste tactische zet van de wedstrijd door het DSC coachingsduo Tjeerd en Charlie Kooiman welke de makkelijk en veelscorende vanaf de kant begonnen Maaike Roubos na de vakwissel aanvallend inbrachten tegen de HKC dames Jiske van Brenk en Mabel Havelaar. Jiske van Brenk werd belast met de persoonlijke bewaking van Roubos en deed dit de gehele wedstrijd meer dan uitstekend.
Een gelijkopgaande eerste helft volgde waarin HKC licht het overwicht had maar niet ver van de tegenstander kon weglopen.
De scores van HKC verdeeld over meerdere spelers en gesteund door het enthousiaste HKC publiek groeide het team in de wedstrijd. De jarige Daan van Montfort (22) was in deze eerste helft de meest gevaarlijke pion bij de thuisploeg.
Bij een 12-13 tussenstand floot het uitstekend leidende arbitrale duo Sebastiaan de Jong en Patrick Peeters voor het rustsignaal. Een voor HKC goede eerste helft waar het individueel een hoog niveau haalde en ook als team uitstekend stond.

Ook in de 2e helft was het HKC wat als eerste de korf wist te vinden en zodoende opnieuw de druk bij de thuisploeg kon neerleggen. Er was controle over de wedstrijd en nog steeds een licht overwicht ten op zichte van de tegenstander. Bekend was wel dat DSC een ploeg is met veel individuele kwaliteiten en een sterke brede selectie heeft en in staat is om wedstrijden in haar voordeel weer te doen kantelen.
Met aanvallende wisselingen probeerde DSC het tij ook wel te keren echter brachten deze wissels niet het gewenste effect.
HKC zelf speelde ook een ijzersterke 2e helft met hierin een scorende hoofdrol voor Mabel Havelaar welke haar vizier op scherp had staan.
Op 16-22 de grootste voorsprong voor HKC in het duel. In de slotfase kon DSC zich nog wel één keer oprichten echter kwam de overwinning voor HKC niet meer in gevaar. Wel wist de thuisploeg de marge van 6 verschil weer terug te brengen naar 2. Op 21-23 het eindsignaal van de wedstrijd.
Een mooie en verdiende overwinning van HKC welke hiermee ook revanche kon nemen op de 25-26 nederlaag tegen DSC in sporthal Het Dok van afgelopen november. De overwinning werd na afloop dan ook uitgebreid gevierd met het publiek.

Aanstaande zaterdag speelt HKC om 19:30 uur een thuiswedstrijd tegen Oost-Arnhem. In Arnhem won Oost-Arnhem eerder deze competitie met 29-28 van HKC. Op de ranglijst volgt de komende tegenstander HKC op 1 punt en neemt hiermee plaats 4 van de ranglijst in.
Opnieuw een topaffiche op het programma dus. Afgelopen zaterdag wist Oost-Arnhem een knappe en zeer overtuigende 27-15 thuiswinst op Tempo te behalen. Oost-Arnhem won 4 van haar 5 duels in 2023. HKC treft dus een tegenstander in vorm.

📷 Rob Reurling (https://www.facebook.com/kbfotograaf/ of voor meer foto’s http://korfbalfoto.nl)

Doelpunten in de wedstrijd