HKC verslaat Albatros

Afgelopen zaterdag stond voor de Rabobankformatie van coach Harry Kelderman de cruciale thuiswedstrijd tegen Albatros op het programma. De belangen waren groot aangezien zowel HKC als Albatros de punten hard nodig hadden en omdat beide ploegen met 2 punten onderaan de ranglijst stonden. Nadat het eerste deel van de wedstrijd duidelijk voor de gasten was, trok HKC uiteindelijk toch aan het langste eind. Eindstand 13-12.

Vooraf was besproken om goed uit de startblokken te komen aangezien dit vorige week het euvel was geweest. Het was echter Albatros dat voor de eerste vier doelpunten zorgde. HKC speelde slordig, er werden veel onnodige plaatsfouten gemaakt en verdedigend te veel ruimte weggegeven. Een time-out en het eerste doelpunt uit handen van Arnold Tromp bracht wat meer rust.. Albatros bleef echter goed spelen wat een 6-2 tussenstand opleverde (HKC doelpunt Francis Kraaijeveld). Gelukkig kwam HKC ook wat meer in haar eigen spel en door een dubbelscore van Arnold Tromp en een afstandschot van Astrid Andriessen werd de aansluiting gevonden. Beide ploegen scoorden nog eenmaal en zo werd de rust bereikt met een 6-7 achterstand.

Na de thee begon HKC wel scherp en door een afstandschot van Arnold Tromp stonden de ploegen weer gelijk. Toch was het weer Albatros dat een voorsprong pakte (7-9), maar Menno Bakker egaliseerde binnen 2 minuten. Albatros probeerde door achter te verdedigen het tweede aanvalsvak te ontregelen, maar Arno den Breejen strafte dit vakkundig af en zo was de eerste voorsprong een feit. Nu was het zaak om deze niet meer uit handen te geven. Toch was het weer Albatros dat door de zuiver schietende Rene Havelaar op gelijke hoogte kwam. Menno Bakker revancheerde zich en bracht met een eenhandige doorloopbal de stand op 11-10. Het was duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren en de einduitslag niet te voorspellen. Albatros bracht de stand weer op 11-11 en daarna was het Arjan de Haas die uit een vrije bal het HKC publiek weer op de banken kreeg. Deze vreugde was van korte duur want Albatros scoorde direct tegen. Wederom was het Menno Bakker die HKC op voorsprong schoot maar duidelijk was dat de wedstrijd nog niet was gespeeld. HKC timmerde de verdediging dicht en speelde lange, maar toch gevaarlijke aanvallen. Door enkele snelle steals kon Albatros geen goede aanvallen meer opbouwen en kwam de overwinning niet meer in gevaar. De goed leidende scheidsrechter Rob Coenraads floot voor het einde en de 2 punten waren binnen. Al met al een goede middag aangezien ook HKC 2 tot winst kwam (10-8 tegen Albatros).

Volgende week wacht voor HKC de lastige uitwedstrijd tegen titelfavoriet Top uit Sassenheim. Wellicht een stuntje?