HKC verrast koploper SDO

Bij de hervatting van de veldcompetitie stond er voor HKC meteen een lastige wedstrijd op het programma met de uitwedstrijd tegen SDO, dat met vijf punten voorsprong op HKC de ranglijst soeverein aanvoerde. Bovendien heeft SDO in de zaal het kampioenschap in de Overgangsklasse en daarmee de Hoofdklassestatus verworven, waardoor zij veel vertrouwen had getankt voor het vervolg van de veldcompetitie.

HKC bleek hier echter niet door geïmponeerd, speelde in Kamerik een dijk van een wedstrijd en ging verrassend met beide punten aan de haal.

HKC startte met debutant Tim Sterrenburg in de basis voor de nog steeds geblesseerde Niels Deventer en hij ontwikkelde zich tot een sterke pion in het Hardinxveldse achttal. Het begin was wel voor de thuisploeg en na een kwartier spelen stond er een 4-1 voorsprong voor SDO genoteerd. Toch was het spel van HKC van een hoog niveau en rustig spelend begon zij aan een inhaalrace die acht minuten later al een 4-4 stand opleverde. HKC ging door en was in deze fase duidelijk de bovenliggende partij, wat zij vertaalde in een 4-6 voorsprong, waarna SDO de ruststand op 5-6 bepaalde.

In de tweede helft bleef HKC goed in de wedstrijd zitten en hoewel er in de eerste fase om en om werd gescoord was het toch wel de Hardinxveldse BMN-ploeg die steeds op voorsprong stond. HKC speelde als collectief ijzersterk, waar SDO het meer van individuele acties moest hebben. Het leverde HKC na een 8-8 tussenstand vervolgens een 8-10 voorsprong op en het leek erop dat dit ook de einduitslag ging worden, toen er acht minuten achtereen niet gescoord werd.

Het venijn zat echter ook hier in de staart. In de 67e en 69e minuut wist de thuisclub nog te scoren en leek HKC toch nog een punt in te moeten leveren. Emiel Deventer dacht daar echter anders over. Hij promoveerde zichzelf tot man of the match door van ruime afstand de winnende treffer binnen te schieten: 10-11. Daarmee kwam een even verrassende als verdiende overwinning tot stand, waarmee het team van trainer-coach Dick van Houwelingen de achterstand op SDO verkleinde tot drie punten en daardoor een interessant vervolg van de competitie tegemoet gaat.

Dat vervolg begint a.s. zaterdag met een thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde Korbatjo en het is zaak om de ploeg uit Oud-Beijerland niet te onderschatten. Aanvang 16.00 uur.

De doelpunten tegen SDO werden voor HKC gescoord door: Esther de Groot (3), Emiel Deventer en Tim Sterrenburg (ieder 2) en Esther Bot, Francis Tromp, Menno Bakker en Arnold Tromp (ieder 1).