HKC verrast koploper EKVA

Bij de eerste returnwedstrijd in deze zaalcompetitie was duidelijk dat HKC vol aan de bak moest, nu koploper EKVA op bezoek kwam in De Wielewaal.

De ploeg uit Almere had nog maar één verliespunt hoeven incasseren en omdat HKC door uiteenlopende blessures van Sandra de Boon, Francis Tromp, Menno Bakker en Arnold Tromp met vier invallers moest aantreden, zou puntenwinst voor HKC een geweldige prestatie zijn. Zonder het geroutineerde viertal, maar met Marlies Bommeljé, Suzan de Boon, Arjan de Haas en Tomas aan de Wiel begon HKC onbevangen aan het duel.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - EKVA 1Het begin was duidelijk voor de bezoekers, dat een snelle 0-2 voorsprong nam en het eerste kwartier duidelijk het beste van het spel had. Na een kwartier was de score naar 2-5 getild, maar daarna kwam er meer evenwicht in de wedstrijd en ging HKC mee scoren. De Hardinxvelders bouwden rustig spelend aan een overwicht en wisten zelfs op voorsprong te komen. Een mindere concentratie in de laatste minuten van de eerste helft leidde toch tot een achterstand bij rust: 8-10.

Nadat EKVA na rust als eerste de korf wist te vinden, toonde de HKC-ploeg veerkracht en heel knap nam zij het initiatief van de koploper over en na tien minuten in de tweede helft stond er weer een voorsprong voor HKC op het bord: 13-12. De volgende tien minuten bleven de ploegen om beurten scoren en werd het ongemeen spannend, waarbij het goed was om te zien dat de jonge HKC-ploeg daar heel goed mee om ging. Met nog tien minuten te gaan nam HKC weer een voorsprong en slaagde er nu in om uit te lopen. Met nog vier minuten te gaan wiste de BMN-ploeg uit te lopen naar 17-14 en leek een beslissend gat te hebben geslagen. EKVA legde zich echter niet zonder meer neer bij de naderende nederlaag en kwam via een strafworp en een ver schot nog op 17-16. HKC speelde de laatste minuut echter goed uit en EKVA kreeg niet meer de kans om nog een punt uit de strijd te slepen. Een belangrijke overwinning voor HKC en wederom was de ploeg er in geslaagd om haar publiek een aantrekkelijke en spannende wedstrijd voor te schotelen. Bovendien maakte deze wedstrijd duidelijk dat er genoeg jeugdige talenten bij HKC aan zitten te komen. HKC 2 maakte het succes van de zaterdag compleet door te winnen van plaatsgenoot Vriendenschaar 2

Moment in de wedstrijd HKC 1 - EKVA 1De HKC-treffers kwamen op naam van: Emiel Deventer (5), Niels Deventer (4), Arjan de Haas (3), Esther Bot (2), Marlies Bommeljé, Esther de Groot en Tomas aan de Wiel ieder 1.

A.s. zaterdag speelt HKC in Leiderdorp tegen Velocitas waartegen een nieuwe winstpartij zeker tot de mogelijkheden behoort.

 

 

 

 

 

VideofragmentenFotoverslagen

Wedstrijd

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20120114HKC1EKVA1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Kangoeroes & Bijna-korfballers

{artsexylightbox picasaUser=”hkckorfbal” picasaAlbum=”20120114TeamVanDeWeekKangoeroesBijnaKorfballers” previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Video’s en foto’s: A. Verschoor