HKC verliest van Tjoba

Afgelopen zaterdag stond voor de Rabo-formatie van coach Leon Kwakernaat de lastige uitwedstrijd tegen Tjoba op het programma. Voor HKC zaak om na de collectieve offday van vorige week de draad weer op te pakken en de punten uit Zeeland proberen mee te nemen. Vooraf was bekend dat dit een lastige opgave zou worden omdat Tjoba, na een matige seizoenstart, weer de vorm te pakken heeft. Na een spannende en voor de toeschouwer mooie wedstrijd, waar de ploegen aan elkaar gewaagd waren, moest HKC helaas de punten aan de thuisploeg laten. Eindstand 16-13.

HKC startte in een gewijzigde samenstelling, Arjan de Haas en Astrid Andriessen vervingen Ruud a/d Wiel en Marieke v/d Kuil. In de beginfase was het duidelijk nog wennen en zodoende kon Tjoba een voorsprong nemen. HKC vocht zich terug en dit leidde tot het steeds weer een voorsprong pakken van Tjoba en het terugkomen van HKC. De eerste helft eindigde bij een 8-6 tussenstand. Zaak dus voor HKC om na de rust scherp te starten.

Dit gebeurde dan ook en halverwege de tweede helft was ook de score weer in evenwicht. De wedstrijd was het aanzien meer dan waard en er werden mooie en fysieke duels uitgevochten. HKC kwam zelfs op een voorsprong, maar helaas werden de kansen op een gat van 2 doelpunten niet benut. Tjoba scoorde gelijk en wist daarna met goed uitgespeelde aanvallen weer een voorsprong te nemen van 2 punten. HKC probeerde nog een gelijkspel te forceren maar de bal wilde niet door de korf. Aan de andere kant werd de genadeklap toegedeeld door met een ver schot vrijwel geruisloos de 16-13 door de korf te schieten. Al met al een goed gespeelde wedstrijd voor HKC waar helaas geen punten mee behaald werden.

De komende 2 weken worden er geen wedstrijden gespeeld en de eerstvolgende wedstrijd is op 6 januari 2007 in de Wielewaal. Komt allen om HKC naar de nodige punten te schreeuwen!