HKC verliest van Swift (9-15)

HKC was zaterdag geen schim van de ploeg die het de week daarvoor tegen Vriendenschaar was. Verdedigend had het de zaken nog wel enigzins op orde, maar aanvallend was het ondermaats. Swift nam de punten verdiend mee naar huis zaterdag.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - Swift 1

Swift nam na 5 minuten een 0-2 voorsprong, een voorsprong die het de hele wedstrijd zou behouden. Suzanne Deventer antwoordde door een vrije bal fraai af te ronden, 1-2. Hierna miste Swift een strafworp en worden er door zowel HKC als Swift legio kansen de das om gedaan. Swift komt op 1-3, het zijn met name de heren bij Swift die in het begin de korf weten te vinden. Tomas Aan de Wiel doet hierna iets terug voor HKC en scoort via een mooi schot de 2-3, hij heeft even later ook de mogelijkheid om de gelijkmaker aan te tekenen via een strafworp na een goede actie van Esther de Groot, maar mist. Het is dan wel duidelijk dat zowel HKC als Swift vandaag moeite heeft om de korf te vinden. Swift neemt alleen meer de tijd voor het zoeken naar de kansen en heeft reboundend een overwicht op HKC, maar speelt ook niet al te best. Swift bouwt hierna de voorsprong wel verder uit naar 2-5. Kees Baks rond hierna een mooie doorloopbal af en geeft HKC weer wat hoop om terug te komen 3-5. Swift weet helaas nog een keer te scoren en zo is de ruststand 3-6 ! Het aantal doelpunten is veelzeggend voor het vertoonde spel.

Het duurde 8 minuten voor het eerste doelpunt viel in de tweede helft. Stefan de Groot schoot van afstand de 4-6 op de borden, Miranda Rijnhout had daarvoor nog een strafworp gemist. Swift scoort de 4-7. Kees Baks knalde van afstand de 5-7 nog binnen, hij onttrok zich nog enigszins aan de schotloze malaise van vandaag. Maar daarna is HKC Swift definitief kwijt. Het loopt uit naar 5-9 en dan zijn er nog 15 minuten te spelen, maar de kansen willen er gewoon niet in. Swift gaat ook makkelijker en beter spelen en loopt uit naar 7-12. Johan van Barneveldt heeft dan Francis Kraayeveld en Lars Bras nog ingebracht, maar ook zij weten het tij niet te keren. Hicham Maachi komt ook nog een paar minuten in het veld maar dan is de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk verliest HKC deze wedstrijd met 9-15. Het was een offday voor HKC. Snel vergeten, en de knop om naar Kinderdijk toe. Volgende week weer nieuwe kansen. We gaan HKC 1 aanmoedigen in Ablasserdam in deze belangrijke degradatiewedstrijd. De bus vertrekt om 18:30 inclusief trommels dus geef je snel op!

Scores HKC: Kees Baks (3), Stefan de Groot (2), Suzanne Deventer (2), Emiel Deventer (1), Tomas aan de Wiel (1)

Fotoverslag

{oziogallery 1099}