HKC verliest van Fiks na collectieve offday

HKC gaf in de 2de helft niet thuis afgelopen zaterdag. Na een matige eerste helft waarin het nog wel een 6-3 voorsprong had opgebouwd, wist HKC in de 2de helft heel lang niet te scoren en trok Fiks aan het langste eind en ging er met een 9-13 overwinning met de punten vandoor.

Het massaal opgekomen publiek werd al in de eerste aanval getrakteerd op een mooie aanval die door John den Dunnen werd afgerond. Het was bij HKC draaimiddag met het rad van avontuur en daar waren ook veel mensen op afgekomen. HKC was gretig en begon sterk aan de wedstrijd. Toch wist het jeugdige Fiks na de snelle 1-0 op gelijke hoogte te komen. Het spel ging op en neer en HKC verzuimde een aantal keer een goed opgelegde kans af te ronden.

HKC verliest van Fiks na collectieve offday

Na 15 minuten kreeg HKC de overhand en wist het door een schot van Annelies Kop en een strafworp afgerond door John den Dunnen na een actie van Kelly de Bruin een voorsprong te nemen van 4-2. Toch waren de doelpunten schaars. Zowel bij HKC als bij Fiks werden opgelegde kansen niet afgerond. Kelly en Ruud wisten nog te scoren voor HKC en zo werd een ruststand bereikt van 6-3. Geen vuiltje aan de lucht, althans zo leek het.

De 2de helft was van een heel ander kaliber. HKC wist pas na 13 minuten de korf te vinden. Fiks was in de tussentijd dichterbij gekomen. HKC had zeer veel moeite met het afronden, maar ook met het zoeken naar de juiste kans. Fiks nam een 7-9 voorsprong en coach Peter van Houwelingen vond het tijd om wissels toe te passen. Mariëlle de Waal, Menno Bakker en Stefan den Breejen kwamen voor Esther de Groot, Ruud aan de Wiel en Emiel Deventer. Er veranderde verder weinig. Het spel bleef onrustig en Fiks wist op de juiste momenten toe te slaan en bouwde de voorsprong gestaag uit naar 7-11. Kees Baks en Esther Bot scoorden nog met nog minder dan 5 minuten op de klok. Fiks wist meteen te profiteren door dat HKC een afvallende bal niet wist te pakken bij de korf. Fiks speelde de wedstrijd uit en bracht de eindstand nog op 9-13.

Voor HKC is dit een wedstrijd om snel te vergeten. In de poule deed koploper Sparta goede zaken door thuis Excelsior te verslaan, HKC volgt op 3 punten afstand van Sparta. Als volgende week gewonnen word bij Tilburg kan er misschien weer aangehaakt worden bij Sparta.

HKC 2 wist de koppositie vast te houden. Het won na een 2-5 achterstand overtuigend van Fiks 2 met 20-15.

HKC scores, John den Dunnen 2, Kees Baks 2, Annelies Kop 1, Ruud aan de Wiel 1, Kelly de Bruin 1, Esther Bot 1, Esther de Groot 1.

Fotoverslag

{oziogallery 1525}