HKC verliest punt in Leiderdorp

Na de winstpartij tegen koploper EKVA in eigen huis, was het voor HKC zaak om ook in de uitwedstrijd tegen Velocitas tot puntenwinst te komen, om zich in de eindfase van de competitie nog met de bovenste plaatsen te kunnen bemoeien.

Vorig jaar leverden beide ploegen in sporthal De Does een draak van een wedstrijd af met een daarbij behorende lage score en HKC wilde, naast het behalen van punten, ook die vervelende wedstrijd naar de achtergrond spelen.

In de eerste helft werd wel redelijk gespeeld, maar het belangrijkste element wat zaalkorfbal aantrekkelijk maakt, het maken van veel goals, ontbrak volledig. De tweede aanvalsvakken van beide teams faalden volledig in de afwerking en waar bij HKC in deze vakken Niels Deventer en Arnold Tromp vaak voor de nodige doelpunten zorgen, slaagden zij er niet in in het eerste bedrijf de korf te vinden. De rust werd dan ook bereikt met een gelijke 3-3 stand.

Na de onderbreking vielen de doelpunten sneller, waarbij Velocitas aanvankelijk het initiatief had en een 6-4 voorsprong nam. Bij HKC werd Niels Deventer vervangen door Ruud aan de Wiel en HKC had na tien minuten de 6-4 achterstand weer teruggehaald naar 6-6. Hierna kwam er een fase waarin HKC het beste van het spel had en uitliep naar een 6-8 voorsprong. Echt uitlopen kon HKC niet en aangemoedigd door een fanatiek thuispubliek bleef Velocitas strijden voor een goed resultaat. HKC bleef goed overeind en wist rustig spelend steeds haar tegenstander achter zich te houden. Bij HKC kwam juniore Mariëlle de Waal in de ploeg voor Marlies Bommeljé om meer reboundkracht te verkrijgen, waarin zij ook slaagde.

In de slotfase kwam de thuisploeg toch weer op gelijke voet, maar Emiel Deventer leek HKC toch als winnaar over de eindstreep te brengen. Via een merkwaardig doelpunt wist Velocitas in de hectische slotfase toch nog een remise uit het duel te slepen. Bij HKC heerste het gevoel dat een punt was verloren, waarbij men zich ook wat ongelukkig voelde met het optreden van de arbiter. De schotloosheid in de eerste helft was echter de grootste reden dat maar één punt uit Leiderdorp meegenomen kon worden.

Doelpuntenmakers bij HKC waren: Arnold Tromp(4), Emiel Deventer (2), Arjan de Haas (2), Esther de Groot, Francis Kraaijeveld en Ruud aan de Wiel ieder 1.

A.s. zaterdag speelt HKC om 16.15 uur in De Wielewaal tegen LUNO uit Linschoten, waarbij de derde plaats op de ranglijst de inzet is.