HKC verliest nipt in spannend duel tegen Tweemaal Zes

Afgelopen zaterdag stond voor HKC de lastige thuiswedstrijd tegen koploper Tweemaal Zes op het programma. Het werd een aantrekkelijke en spannende wedstrijd waarin HKC net aan het kortste eind trok. De gasten uit Maartensdijk zegevierden met 15-16.

De wedstrijd tegen Tweemaal Zes was de eerste returnwedstrijd van deze zaalcompetitie. Beide ploegen hadden elkaar in Maartensdijk al getroffen en de uitslag was toen 18-13 in het voordeel van Tweemaal Zes. De ploeg uit Maartensdijk staat na de eerste competitiehelft ongeslagen bovenaan in klasse 1G. HKC wist dus dat het alles uit de kast moest halen om de punten in eigen huis te kunnen houden. De ploeg van coach Leon Kwakernaat had echter veel vertrouwen gekregen door de gewonnen wedstrijd tegen Kinderdijk de week ervoor en was erop gebrand om Tweemaal Zes de eerste nederlaag toe te brengen.

De eerste doelpunten van de wedstrijd waren vrije ballen in de korfzone. Tweemaal Zes maakte het eerste doelpunt waarna Arnold Tromp een minuut later ook de korf wist te vinden.

De gasten scoorden twee schoten en er onstond een gat van twee doelpunten. Esther Moen passeerde toen haar dame en tekende de 2-3 aan middels een mooie doorloopbal. Tot de rust scoorden beide ploegen om en om. Eenmaal kwam Tweemaal Zes drie punten voor in de eerste helft, maar toen zorgden Menno Bakker en de goed spelende Arjan de Haas direct voor de aansluiting. Na 30 minuten gingen beide ploegen rusten bij een stand van 8-9.

De eerste periode na rust was duidelijk voor de ploeg uit Maartensdijk. Zij liepen uit naar 8-11. Pas na 13 minuten in de tweede helft scoorde HKC het eerste doelpunt. Arjan de Haas schoot een vrije bal mooi binnen. De aanvallen van HKC verliepen stroef en er moest hard gewerkt worden om tot goede kansen te komen. Tien minuten voor tijd kwam Tweemaal Zes met 11-15 voor en even leek de wedstrijd dood te bloeden. HKC gaf zich echter niet gewonnen en had nog een slotakkoord in petto. Eerst was het Francis Tromp die met een doorloopbal en een afstandsschot het verschil terugbracht tot 2 doelpunten. Vervolgens scoorde Arnold Tromp een schot en een strafworp waardoor HKC naast Tweemaal Zes kwam. In de laatste minuut trok Tweemaal Zes de punten echter toch nog naar zich toe door uit een dubieuze vrije bal te scoren. HKC kreeg de bal nog in de aanval, maar wist niet meer te scoren. De einduitslag was 15-16 voor Tweemaal Zes. In de slotfase van de wedstrijd en zelfs na de wedstrijd eiste de scheidsrechter nog een hoofdrol op. Met het trekken van drie gele kaarten haalde hij zich de woede van beide ploegen op de hals. Dit was een smet op de aantrekkelijke en sportieve wedstrijd.

Na afloop was er bij HKC teleurstelling over het resultaat, maar ook tevredenheid over het getoonde spel. Wanneer HKC dit niveau de komende wedstrijden kan vasthouden, zullen er nog veel punten behaald worden.