HKC verliest na stroeve start: 20 – 21

De thuiswedstrijd van HKC tegen inmiddels zaalhoofdklasser De Meervogels beloofde op voorhand een mooie match te worden. HKC wil graag de tweede plaats vasthouden en De Meervogels wil de verrassende prestaties van de zaalcompetitie doorzetten. HKC startte met Amanda Temmer voor het eerst in de basis, terwijl John den Dunnen op de bank begon. Hierdoor kon de van een langdurige blessure terugkomende Stefan den Breejen weer nuttige speelminuten maken.

De start van HKC was gelaten en de bezoekers profiteerden hier optimaal van. Na vijf minuten hadden zij al een 1-5 voorsprong opgebouwd, die zij vervolgens verder uitbouwden naar 2-9. Na een time-out en enkele wissels kreeg HKC meer grip op de wedstrijd. In eerste instantie betekende dit dat de thuisploeg mee ging scoren en later begon de Novafrontploeg aan een serieuze inhaalslag. Het weer in grote getale opgekomen publiek begreep dat het weer echt een wedstrijd ging worden en ging achter de ploeg staan. HKC naderde net voor rust tot 10-12, waarna het jammer was dat De Meervogels in het rustsignaal de tussenstand toch nog op 10-13 bepaalde.

Na rust waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, waarbij HKC steeds op een gaatje van twee punten achter bleef. De laatste stap om gelijk en voorbij de sterke tegenstrever te komen kon niet gemaakt worden. Hierbij speelde toch ook de matige zuiverheid parten. HKC kwam over de gehele wedstrijd tot 122 doelpogingen, wat gewoon heel goed is. Het schotpercentage was met 16% echter te laag. De Meervogels was met 97 doelpogingen, maar met een schotpercentage van 22% aanmerkelijk productiever en dat gaf uiteindelijk toch de doorslag. Vijf minuten voor tijd leek de wedstrijd bij een 16-20 stand wel beslist, maar in enkele minuten tijd kwam HKC toch weer terug tot 19-20. Na een Zoetermeerse treffer scoorde HKC direct de 20-21, maar vervolgens was de tijd te kort om nog een punt aan dit duel over te houden.

De HKC-goals kwamen op naam van: Mark Klop (6), John den Dunnen (4), Lotte Scherstra (3), Annelies Kop en Tjeerd Gort (2), Kelly de Bruin, Amanda Temmer en Stefan den Breejen (ieder 1).
A.s. zaterdag 28 april speelt HKC wederom thuis en dan tegen de puntloze rode lantaarndrager KVZ uit Zutphen, aanvang 15.30 uur. Een wedstrijd die zonder meer gewonnen moet kunnen worden. Voorafgaand aan dit duel speelt HKC 2 tegen KVZ 2.

Doelpunten in de wedstrijd

Foto’s van de wedstrijd