HKC verliest laatste wedstrijd

HKC speelde haar laatste veldwedstrijd in de 1e klasse tegen het Zeeuwse Fortis. Voor HKC stond er niets meer op het spel. Fortis knokte nog tegen degradatie en moest nog twee punten pakken.

Niels Deventer was geschorst voor deze wedstrijd en zijn plaats werd ingenomen door de debuterende A-junior Stefan den Breejen die een goede wedstrijd speelde. Daarnaast speelde ook junior Anieke Swets verdienstelijk haar eerste wedstrijd in de basis van HKC 1 in plaats van de geblesseerde Suzan de Boon. Fortis liet zien dat zij nog ergens voor speelden en nam binnen 5 minuten een 3-0 voorsprong. Emiel Deventer en Marlies Bommelje deden iets terug voor de BMN formatie. Dit was voorlopig het laatste wapenfeit van de Boven-Hardinxvelders. Fortis speelde gedreven door naar een maximale voorsprong van 9-2. Daarna waren het weer 3 doelpunten op rij voor HKC uit de handen van Emiel Deventer, Tim Sterrenburg en Stefan den Breejen. De rust brak aan bij een stand van 11-6 voor Fortis.

Stefan den Breejen en Francis Tromp zorgden kort na rust dat de ploegen weer wat dichter bij elkaar kwamen (11-8), maar 3 doelpunten op rij van Fortis brachten de definitieve beslissing in deze wedstrijd: 14-8. Coach Johan van Barneveldt wisselde nog volop en bracht de jeugdige Stefan de Groot en Mariëlle de Waal in het team. De laatste 10 minuten mochten ook de junioren Tamara Eijkelenboom en Stefan de Haas hun debuut maken voor HKC 1. De scheidsrechter blies af bij een 17-11 eindstand in het voordeel van Fortis. Bij HKC 1 nemen Marlies Bommelje, Niels Deventer en Tim Sterrenburg afscheid van de selectie naast teambegeleider Gert van Houwelingen.

De HKC-doelpunten kwamen van Emiel Deventer (3), Stefan den Breejen (3), Tim Sterrenburg (2) en Esther de Groot, Francis Tromp en Marlies Bommelje (allen 1)

HKC 2 verraste door met 17-14 te winnen bij Kampioenskandidaat Tjoba 2 en speelt hierdoor een driekamp om degradatie te voorkomen tegen KOAG 2 en RWA 2. Een ploeg zal hiervan degraderen naast het reeds gedegradeerde Futura 2. Het programma voor deze driekamp zal later bekend worden.

HKC A1 leverde een prestatie van formaat door kampioen te worden in de 1e klasse. Zelf won het met 12-10 van EKVA. Lijstaanvoerder DOS verloor later op de dag met het kleinste verschil van Merwede A1 zodat HKC A1 promoveert naar de Overgangsklasse. Felicitaties voor de ploeg van trainers Ruud aan de Wiel en Arjan de Haas. Daarnaast ook klasse om met de selectie af te reizen naar Zeeland tijdens deze spannende en drukke dag!

Fotoverslag Tjoba 2 – HKC 2

{oziogallery 742}