HKC verliest laatste competitiewedstrijd

Afgelopen zaterdag stond er voor HKC de laatste competitiewedstrijd op het programma. De Hardinxvelders moesten het opnemen tegen de ongeslagen kampioen TOP uit Sassenheim. Tot aan het eind van de eerste helft kon HKC bijblijven, maar uiteindelijk liep HKC tegen een ruime nederlaag aan: 22-10.

HKC, waar Arnold Tromp zijn laatste officiële wedstrijd speelde, liep eigenlijk vanaf het begin van de wedstrijd achter de feiten aan. Na een kwartier spelen keken de Hardinxvelders tegen een 5-2 achterstand aan en leek TOP gemakkelijk haar ongeslagen status te kunnen behouden. HKC was echter niet van plan om zich zonder slag of stoot gewonnen te geven en kwam goed terug tot 7-6. Vlak voor rust zette TOP nog even aan en dit resulteerde in een 13-7 ruststand.

Na de rust ging TOP verder waar het voor rust geëindigd was. HKC was niet bij machte om de scoringsdrift van TOP te onderdrukken. Na tien minuten in de tweede helft stond er een 19-7 stand op het scorebord. HKC herstelde zich hierna echter goed waarna de wedstrijd langzaam aan doodbloedde. Eindresultaat: 22-10.