HKC verliest in Kinderdijk

In een spannende maar door blessureleed geteisterde wedstrijd in Alblasserdam wist HKC geen punten te pakken tegen streekgenoot Kinderdijk. HKC, dat de nog steeds geblesseerde Arnold Tromp ook deze week nog moest missen, leek niet in het spel te kunnen komen en liep nagenoeg de hele wedstrijd achter de feiten aan.

In de eerste helft nam Kinderdijk het voortouw en liet HKC steeds op enkele punten achterstand. HKC had moeite met het opzetten van goede aanvallen en al in de eerste helft viel Jacqueline de Boon uit door een blessure, ze werd vervangen door Astrid Andriessen.

De tweede helft verliep in aanvang iets beter dan de eerste en HKC kwam zelfs met 14-14 langszij met nog een kwartier op de klok. Maar tot overmaat van ramp viel toen ook Francis Kraaijeveld nog geblesseerd uit en leek HKC weer uit het spel gebracht. Francis werd vervangen door Marije den Breejen. In een ultieme poging om de wedstrijd nog te redden, werd Arno den Breejen in de ploeg gebracht door coach Van den Herik, hij verving Emiel Deventer. Helaas kon HKC niet op voorsprong komen en met enkele zuivere schoten stelde Kinderdijk de wedstrijd veilig. En moest HKC met een 18-15 nederlaag naar huis.