HKC verliest in eigen huis

Afgelopen zaterdag 2 oktober speelde HKC tegen het zeeuwse Tjoba. Na een prima start van de wedstrijd werd de BMN-formatie van trainer/coach Dick van Houwelingen op een achterstand gezet en was het daarna niet bij machte het tij te keren. Einduitslag 11-13.

HKC 1 - Tjoba 1HKC startte direct goed en uit de eerste aanval schoot Marlies Bommelje de 1-0 op het scorebord. Tjoba had moeite met de verdedigende druk van het eerste verdedigingsvak van HKC en moest de bal enkele keren zonder schotpoging te ondernemen inleveren. Francis Kraaijeveld profiteerde en zette zo een 2-0 score neer. Toen was het echter de beurt aan Tjoba en mede door spatzuivere schoten van de Tjoba heren werd HKC op achterstand gezet. Gelukkig hadden de dames bij HKC het vizier ook op scherp staan en werd de achterstand nog enigzins beperkt. Ruststand 6-10

In de rust werden de puntjes op de ‘i’ gezet en besproken om direct uit de startblokken te schieten en het geslagen gat te verkleinen. Ook werd afgesproken om meer druk op de Tjoba heren te geven. Het was echter Tjoba dat het eerst scoorde. Niels Deventer scoorde een vrije bal en door doelpunten van Robert Kraaijeveld en Stephan de Boon werd het gat weer verkleint tot 3 punten. Het verdedigingsvak had inmiddels haar zaakjes weer op orde en gaf de aanval voldoende aanvallen om het gat op 2 te brengen. Helaas wist HKC niet te scoren en miste ook nog een strafworp. Emiel Deventer, Esther Bot en Ruud a/d Wiel kwamen nog het veld in en er werd nog een keer aangezet. Esther de Groot en Menno Bakker scoorden nog maar de tijd was te kort om het Tjoba echt moeilijk te maken. Eindstand 11-13.

Het is nu zaak voor HKC om de komende wedstrijden in winst om te zetten in deze poule waar iedereen van elkaar kan winnen. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Dijkvogels en dit moet dan het startpunt van een stijgende lijn en betere resultaten zijn.

{5523780867817096465:900:600:3:true:true:white}