HKC verliest in Delft

Afgelopen zaterdag stond voor HKC de uitwedstrijd tegen Excelsior uit Delft op het programma. Voor de Hardinxvelders telt momenteel maar een ding: punten halen in de strijd tegen degradatie.

 HKC schoot uit de startblokken en kwam al snel op een 1-0 voorsprong na een door Arno versierde strafworp die door Esther benut werd. Excelsior deed meteen iets terug, maar een schot van John bracht de tussenstand op 2-2 na tien minuten spelen. Er brak een fase aan waarin HKC stukken beter speelde dan haar tegenstander. Vrijwel alle duels werden gewonnen en er werden lange aanvallen gespeeld. Excelsior kon in deze fase geen vuist maken tegen het fanatisme van de Hardinxvelders. Gevolg was dat HKC uitliep naar een 2-5 voorsprong door twee afstandsschoten van Menno en een strafworp van John. De Hardinxvelders bleven de bovenliggende partij, maar in plaats van de voorsprong uit te bouwen kwam Excelsior langszij en later zelfs op voorsprong. Ruud werd vlak voor rust ingebracht voor Menno, die het veld met een blessure moest verlaten. Ruststand 7-5.

 De Hardinxvelders schoten net als in de eerste helft als een komeet uit de startblokken en wisten de 7-5 achterstand in drie minuten tijd om te buigen in een 7-8 voorsprong. Dit werd gerealiseerd door zuivere schoten van Marlies, Arno en Sandra. De frustratie bij Excelsior droop ervan af, maar de thuisploeg wist toch weer een voorsprong te behalen. Ruud bracht de tussenstand op 9-9. Een goed resultaat leek erin te zitten voor HKC, maar deze hoop bleek tien minuten later een illusie. HKC gaf een aantal simpele doelpunten weg en wist aanvallend de gecreeerde kansen niet te verzilveren, waardoor Excelsior uitliep naar een 15-9 tussenstand. Marlies, Sandra en Emiel maakten het verlies iets dragelijker. Eindstand 17-13.

 Wederom een verlies voor HKC, maar als de laatste drie wedstrijden met evenveel strijdlust en wilskracht gespeeld gaan worden zijn de kansen op handhaving in de overgangsklasse nog altijd niet verkeken