HKC verliest eerste wedstrijd van IJsselvogels

Na een degelijke eerste helft van het veldseizoen begon afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd in de zaal. Deze wedstrijd eindigde voor de hoofdmacht van HKC in een verrassende en teleurstellende nederlaag, 20-15.

Na het eerdere oefenduel, van nog geen week eerder tegen Albatros, leek de ploeg klaar voor het duel met IJsselvogels. Een sterk aanvallend begin van IJsselvogels gecombineerd met een zwak verdedigend begin van HKC leidde al snel tot een grote achterstand. Het beeld van de eerste tien minuten bleek het beeld te worden van nagenoeg de hele wedstrijd. IJsselvogels bleef scoren met voornamelijk verre afstandschoten. De HKC verdediging werd in de loop van de wedstrijd wel wat beter, maar HKC mistte de rust en de discipline om de kansen te benutten en de wedstrijd te laten keren.

Na een ruststand van 12-8 voor IJsselvogels, scoorde HKC het eerste doelpunt en de inhaalrace leek ingezet. Door verre afstandschoten van IJsselvogels werd de achterstand echter weer uitgebreid tot een verschil van maximaal 6 doelpunten. Bij een stand van 17-14 met nog 10 minuten op de klok, werd de aansluitingstreffer van de debuterende Niels Deventer afgekeurd. Direct daarna scoorde de tegenstander en deze achterstand kwam HKC niet meer te boven. Zo verliet HKC het veld met een teleurstellende 20-15 nederlaag.

Volgende week staat de thuiswedstrijd in de Wielewaal tegen Vitesse op het programma. Voor HKC de mogelijkheid om de slechte start van deze competitie met een overwinning weg te poetsen.