HKC verliest een punt in de Wielewaal

Afgelopen zaterdag stonden HKC en Tweemaal Zes tegenover elkaar in sporthal de Wielewaal. Zowel HKC als de opponent hebben titel aspiraties en om boven aan de ranglijst te blijven staan, moest er gewonnen worden.

HKC startte furieus, na een minuut gespeeld te hebben, stonden de Boven-Hardinxvelders al met 2-0 voor. Tweemaal Zes werd verrast door twee doorloopballen van Sandra Advocaat en Menno Bakker. Door het uitvallen van Arnold Tromp (blessure), brak er een rommelige fase aan, waarin de organisatie en het goed invullen van de posities ver te zoeken waren. Tweemaal Zes profiteerde hiervan en bracht de score na een kwartier spelen op 2-4. HKC veranderde het aanvallende spel en gingen meer schieten in plaats van geforceerd zoeken naar de doorbraak.Dit wierp direct zijn vruchten af. Schoten van SabrinaLoeve, Emiel Deventer en Menno Bakker brachten de score op 5-5 met nog tien minuten te spelen in de eerste helft. In de slotfase van de eerste helft was het vooral de leidsman die opviel, de man strooide (passend bij de tijd van het jaar) met vrije ballen en strafworpen. Tweemaal Zes maakte hier gretig gebruik van en kwam op 5-6. Stephan de Boon bracht HKC weer op gelijke hoogte. Na dertig minuten stond er 7-7 op het score bord.

De tweede helft leek en kopie van de eerste. Het waren twee goals van Erik Kraaijeveld, die de eerste helft al was ingevallen voor Arnold Tromp, en twee schoten van Astrid Andriessen, die de geblesseerde Jacqueline de Boon verving, die HKC op een 11-8 voorsprong brachten. De wedstrijd leek in de knip, maar door zwak verdedigen en een steuntje in de rug van de fluitende man kwam Tweemaal Zes een kwartier voor tijd op 11-12. De Hardinxvelders rechtten de rug en door twee doelpunten van Menno Bakker en een van Emiel Deventer stond HKC met nog acht minuten te spelen op een comfortabele 14-12 voorsprong. Tweemaal Zes deed nog iets terug en het stond met nog twee minuten te gaan 14-13.In de allerlaatste seconde verspeelde HKC knullig een onderschepte bal. Tweemaal Zes greep dit buiten kansje aan en nam een punt mee uit de Wielewaal.