HKC verliest een punt bij debuut in de hoofdklasse tegen AW/DTV

HKC dat flink aan de weg heeft getimmerd de afgelopen jaren onder leiding van John Spek en staf heeft inmiddels het voorportaal van het walhalla op korfbalgebied bereikt, te weten de hoofdklasse. Er was een dubbeldekker bus nodig om de grote schare supporters te kunnen vervoeren naar deze openingswedstrijd in Amsterdam en het besef dat er iets bijzonders stond te gebeuren in de historie van HKC was merkbaar. Na de goede resultaten op het veld ging HKC met de sterke selectie vol goede moed om de degens te kruisen met AW/DTV.
AW/DTV is de oudste korfbalclub van Nederland en speelt al een aantal jaar op dit niveau en heeft ook nog een paar jaar in de korfballeague gespeeld, een sterke tegenstander dus.

Mabel Havelaar maakt one-hander

Mabel Havelaar maakt een one-hander nadat ze haar tegenstander is gepasserd

HKC dat zonder de geblesseerde Eliza Roest begon, startte furieus in de nieuwe thuishal van AW/DTV en Corne Troost was degene die als eerste de boeken in ging met een prachtige doorloopbal, 0-1. HKC liep verder uit naar 1-5 en deelde de lakens uit op dat moment. Met name Nadhie den Dunnen was erg zuiver de eerste helft en HKC liep mede daardoor uit naar een comfortabele 4-9 voorsprong. Vanaf dat moment kwam AW/DTV beter in de wedstrijd.
Het tempo ligt de eerste helft hoog en beide ploegen laten goed korfbal zien. HKC heeft in een vak wat meer moeite met de afronding en de wedstrijd gaat gelijk op het laatste kwartier. AW haakt aan bij HKC, maar HKC weet terecht met een nipte voorsprong de rust in te gaan, 14-15.

In de tweede helft weet HKC weer een gaatje te slaan, via Nadhie den Dunnen en Mark Klop word het 14-17. Sanne Langendoen is dan Job Paauw komen vervangen en in dat vak is het even zoeken naar de nieuwe samenstelling. AW haakt weer aan en komt terug tot 18-18.
HKC weet even later toch weer een gaatje te slaan naar 19-23 en lijkt de wedstrijd naar zich toe te trekken. Via Danny den Dunnen en Veerle Havelaar loopt HKC uit naar een 23-28 voorsprong met nog 6 minuten op de klok, dan lijkt dat niet meer mis te kunnen gaan.
Maar het loopt anders, een paar foute keuzes en snelle goals van AW/DTV brengt ze terug tot 28-28. Met nog 1 minuut op de klok weet Corne Troost de 28-29 binnen te schieten, maar in de slotseconden weet invaller Cedric Pardieck toch nog de gelijkmaker te produceren.
HKC had over de wedstrijd bekeken meer verdiend, maar kon terugkijken op een sterk debuut.

Scores HKC: Corne Troost 8, Nadhie den Dunnen 7, Mark Klop 5, Mabel Havelaar 3, Danny den Dunnen 3, Veerle Havelaar 1, Kelly de Bruin 1, Sanne Langendoen 1.

Volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd in het Dok, de wedstrijd tegen Rohda zal om 16:30 uur aanvangen.

Wedstrijdverslag

Doelpunten HKC in de wedstrijd

Foto’s in de wedstrijd

Collage HKC

Collage WVZ Fotografie / korfbalfoto.nl
Meer foto’s zijn te zien op de fotopagina van de wedstrijd op Oypo te zien.