HKC verliest doelpuntrijk duel bij ASVD

HKC had op voorhand 1 opdracht en dat was winnen bij ASVD om aan te blijven haken bij koploper de Meeuwen uit Putten. HKC moest het zonder Tjeerd Gort doen omdat hij op vrijdag in het huwelijksbootje was gestapt. Daarentegen was Stefan den Breejen weer beschikbaar na een schorsing die hem enkele weken aan de kant had gehouden.
HKC wist ook dat ASVD een lastig bespeelbare ploeg was die over enkele goede schutters beschikten en ook over veel lengte te beschikken had. De verre reis naar Dronten was wat dat betreft een bijzaak.

HKC startte niet scherp en met name ASVD wist daar van te profiteren. Gesteund door een fanatiek thuispubliek wisten zij de wedstrijd naar de hand te zetten en uit te lopen naar een 5-1 voorsprong. HKC rechtte de rug en wist met name via een fenomenale Kelly de Bruin de achtervolging in te zetten. Kelly scoorde uiteindelijk 4 doorloopballen in de eerste helft met een hand en haar tegenstandster was letterlijk en figuurlijk het spoor bijster. HKC ging uiteindelijk met een 10-12 voorsprong de rust in en dat was ondanks het zwakke begin een verdiende voorsprong.

De tweede helft pakte HKC door en breidde de voorsprong uit naar een 11-14 voorsprong. En HKC wist met name via de dames het overwicht uit te drukken. Vanaf dat moment stond 1 van de heren bij ASVD op en begon met scherp te schieten. Hij zorgde er grotendeels in zijn eentje voor dat ASVD met nog 20 minuten op de klok een voorsprong nam van 19-17. Emiel Deventer die bij 2 al was ingevallen kwam er in om het tij te keren in de aanval en dat had effect en HKC haakte weer even aan. Toch bleef dezelfde heer van ASVD raak schieten bij vrijwel iedere bal die hij kreeg en bracht zo ASVD uiteindelijk in veilige haven door nog met 5 minuten ASVD naar een 25-22 voorsprong te schieten. HKC kwam nog dichterbij tot 25-24 maar uiteindelijk verloor HKC dus onfortuinlijk en sluit het dus de eerste gedeelte van dit veldseizoen af op de tweede plek achter de Meeuwen, dat wel wist te winnen bij Amicitia.

Scores HKC: Kelly de Bruin 6x, John den Dunnen 4x, Lotte Scherstra 3x, Annelies Kop 3x, Esther de Groot 2x, Stefan den Breejen 2x, Niels Deventer 2x, Rianne Swets 1x, Jair Korf de Gidts 1x

Doelpunten HKC in de wedstrijd