HKC verliest bij Roda in Westzaan

HKC speelde zaterdag de laatste uitwedstrijd van het seizoen bij Roda in Westzaan.
De thuiswedstrijd had HKC een grote voorsprong weggegeven waardoor uiteindelijk Roda er met de punten vandoor ging. Dus voor HKC stond er revanche op het menu. Bij HKC speelde de nestor van HKC, Arnold Tromp (na 4 jaar afwezigheid!) op de plek van John den Dunnen die andere verplichtingen had. Op de achtergrond van de wedstrijd kon men meegenieten van heerlijke zomeravondcompetitie muziek, omdat het ook Roda´s afsluitdag was.

HKC begon matig aan de wedstrijd en het duurde vrij lang voor Roda ook los kwam maar wel het initiatief naar zich toe trok en gestaag een voorsprong opbouwde naar 4-1. Het was duidelijk dat Roda nog een keer wilde vlammen voor het thuispubliek en met meer energie voor de dag kwam dan HKC. Roda werd ook geholpen door het feit dat ze veel rebounds konden pakken door lengteoverwicht en een scheidsrechter die niet op de hand van HKC was in de eerste helft. De wedstrijd kabbelde wat voort en zo ging HKC met een 9-6 achterstand de rust in.

Aan het begin van de tweede helft was er een opleving, maar helaas niet aan HKC kant want Roda scoorde vlot en breidde de voorsprong uit naar 13-8. Arnold Tromp die een goede wedstrijd speelde, wist de tweede helft zijn comeback nog op te luisteren met 3 treffers van afstand, maar verder was het een wedstrijd om snel te vergeten. Roda won uiteindelijk van HKC met 20-14. Merwede werd kampioen in deze klasse door van Dindoa te winnen.

Scores HKC: Niels Deventer 3, Arnold Tromp 3, Ruud aan de Wiel 3, Rianne Swets 2, Emiel Deventer 2, Annelies Kop 1.