HKC verliest bij IJsselvogels

Afgelopen zaterdag 11 december speelde HKC tegen het stugge IJsselvogels. Na een gelijkopgaande wedstrijd werd de BMN-formatie van trainer/coach Dick van Houwelingen 20 seconden voor tijd op een achterstand gezet en was het daarna niet bij machte het tij te keren. Einduitslag 14-15.

20101204_sen1HKC startte direct goed en uit de eerste aanval schoot Menno Bakker de 0-1 op het scorebord. Ijsselvogels had moeite met de verdedigende druk van het eerste verdedigingsvak van HKC en moest de bal enkele keren zonder schotpoging te ondernemen inleveren. Toch was het schutter Dirk Rijneveld die de 1-1 op het scorebord schoot. Ijsselvogels profiteerde van het haperende aanvalsvak van HKC en kwam op 3-1, echter door Niels Deventer en Menno Bakker stond er snel weer een gelijke stand. De eerste helft was niet goed maar wel spannend. Er werd gerust met een 6-6 stand.

In de rust werden de puntjes op de ‘i’ gezet en besproken om direct uit de startblokken te schieten en een gaatje te slaan. Niels Deventer scoorde direct en het leek er op dat HKC door kon trekken, Ijsselvogels scoorde echter weer de gelijkmaker. HKC had deze fase moeite om de korf te vinden en de mooiste kansen werden om zeep geholpen. Dick van Houwelingen besloot om in te grijpen en Marlies Bommelje en Robert Kraaijeveld vielen in. Dit had effect aangezien beide direct scoorden. Over en weer werd nu gescoord. Ook de laatste minuut werd met een gelijke stand ingegaan. Waar de scheidsrechter verzuimde om HKC met een duidelijke strafworp te belonen werd aan de andere kant wel gescoord. Een vervelende en onnodige nederlaag als gevolg.

Het is nu zaak voor HKC om de komende wedstrijden in winst om te zetten in deze poule waar iedereen van elkaar kan winnen. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen ACKC, komt u allen om HKC naar een overwinning te schreeuwen.

 

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20101211IJsselvogels1HKC1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Fotografie van Arie Verschoor