HKC verliest belangrijke punten

Bij de hervatting van de veldcompetitie heeft HKC zichzelf een slechte dienst bewezen door de thuiswedstrijd tegen RWA met verlies af te sluiten. In het weekend waarin de zomertijd inging werd de wedstrijd gespeeld onder herfstachtige omstandigheden, maar desondanks was het publiek toch in grote getale opgekomen.

In de eerste helft zag datzelfde publiek een onherkenbaar HKC dat er maar niet in slaagde de vijandelijke korf te doorboren. RWA had daar minder moeite mee, al kwam het ook niet tot een ruime score, maar genoeg om gestaag een duidelijke voorsprong op te bouwen, Waar HKC er niet in slaagde, ondanks windvoordeel, om tot scoren te komen wist de ploeg uit Rhoon uit te lopen naar een 0-5 stand. Pas tien minuten voor rust wist HKC via Annelies Kop haar eerste doelpunt te scoren en dat luidde een opleving van de BMN-ploeg in. Ineens wist HKC in snel tempo via Niels Deventer, Kees Baks en John den Dunnen te scoren, waardoor er bij rust ineens toch nog een 4-5 stand op het bord stond. Een stand die zeker nog perspectief bood voor de tweede helft.

Nadat aanvoerder Emiel Deventer snel de gelijkmaker had binnengeschoten ging het publiek er eens goed voor zitten want het leek erop dat HKC de rollen ging omdraaien. Niets was echter minder waar. Vreemd genoeg herhaalde zich het scenario van de eerste helft en waren het de Rood Witte gasten die toch weer de leiding namen. HKC maakte aanvallend teveel verkeerde keuzes, waarbij de aanvallen te individueel gericht waren. RWA had daar geen boodschap aan en breidde haar voorsprong weer uit en bij een 5-9 stand kon HKC pas weer een tegentreffer plaatsen. Het was echter te mager wat HKC liet zien en het was duidelijk dat HKC haar opponent niet meer kon bedreigen, RWA liep uit naar een 7-13 voorsprong, waarna HKC in de laatste fase van de wedstrijd de stand nog een draaglijker aanzien kon geven en uiteindelijk bij 10-13 kon finishen. Door deze nederlaag zakte HKC naar de zevende plaats, maar heeft daarbij vreemd genoeg maar drie punten achterstand op de nieuwe koploper RWA. Het betekent dat de eerste klasse F een soort tombola is, waarbij nog van alles mogelijk is.

Koploper HKC 2 deed wel goede zaken door naaste belager RWA 2 met een overduidelijke 21-6 nederlaag naar huis te sturen en de voorsprong uit te bouwen naar vier punten.
A.s. zaterdag reizen zowel HKC 1 als de reserves af naar Nijkerk om daar Sparta te bekampen.

Scores HKC: Kees Baks (3), Emiel Deventer (2), Annelies Kop (2), Niels Deventer (1), John den Dunnen (1), Stefan den Breejen (1).

HKC verliest belangrijke punten

Foto’s van deze wedstrijd, HKC 2 – RWA 2 en HKC 3 – KCR 3 zijn te vinden in de Picasa/Google+ fotogallerij van HKC.