HKC verlies nipt van Albatros

Afgelopen zaterdag speelde HKC de laatste uitwedstrijd van dit seizoen bij Albatros uit Zwijndrecht. De Raboploeg had zich reeds veilig gespeeld en kon vrijuit spelen. Tegenstander Albatros was nog met Nieuwerkerk en Vriendenschaar verwikkeld in degradatiestrijd verwikkeld en had de punten hard nodig.

Twee uur voor de wedstrijd werd HKC door de KNKV opgebeld dat de wedstrijd niet door zou gaan, omdat er geen scheidsrechter gevonden kon worden. Drie kwartier later was er toch een scheidsrechter bereid gevonden te fluiten en kon de wedstrijd, weliswaar een uur later dan gepland, toch doorgaan.

Bij HKC startte Marlies Bommeljé opnieuw in de basis en speelde John den Dunnen voor de nu dan toch echt geschorste Arno den Breejen. Beide ploegen tastten elkaar in de beginfase wat af en hadden een aantal aanvallen nodig om in hun spel te komen. In de vierde minuut bracht Arjan de Haas de stand op 0-1. Nog in dezelfde minuut scoorde Albatros tegen en zorgde Menno Bakker voor een 1-2 voorsprong. Albatros kwam weer terug middels een strafworp. HKC speelde toen een goede aanval die Arjan de Haas knap af wist te ronden na een mooie combinatie met John den Dunnen. Beide ploegen zaten aanvallend goed in de wedstrijd en wisten in de eerste helft nog een aantal maal te scoren. Dit leverde een ruststand van 8-7 in het voordeel van Albatros op. De HKC-doelpunten werden gemaakt door Arnold Tromp (2 vrije ballen), Menno Bakker (korte kans) en Marlies Bommeljé (schot).

Meteen na rust had HKC het vizier op scherp staan. Menno Bakker maakte direct gelijk door een mooie doorloopbal te scoren. Daarna haperde de HKC-aanval echter, waardoor Albatros op een 10-8 kon komen en later zelfs op 14-10. HKC gaf zich echter niet gewonnen. Middels schoten van de in het veld gekomen Francis Tromp en Arjan de Haas werd het verschil teruggebracht tot twee doelpunten. Albatros scoorde weer en HKC antwoordde door rake schoten van Menno Bakker en Arjan de Haas. Albatros wist toch weer op een voorsprong van twee punten te komen, 16-14. Deze voorsprong verspeelden zij echter door goals van Arnold Tromp en HKC-topscoorder Menno Bakker. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien, maar in de allerlaatste minuut van de wedstrijd wist Albatros met een rake doorloopbal de twee punten in Zwijndrecht te houden. De eindstand was 17-16.

Volgende week speelt HKC haar wedstrijd van dit seizoen thuis om 16.00 uur tegen kampioen TOP. Komt allen!