HKC veilig na overtuigende zege op Tilburg

HKC trad dit weekend aan tegen Tilburg. Na een aantal nederlagen voor ons vlaggenschip waarin het tussentijds koploper was geweest, was het van belang om een punt te behalen tegen Tilburg om behoud van het spelen in de eerste klasse veilig te stellen.

Het was druk rondom de HKC velden afgelopen zaterdag. Er was een draaimiddag en ook werd het contract ondertekent voor de bouw van de nieuwe sporthal. Kortom, genoeg ingrediënten om een kijkje te nemen bij de HKC selectie ook.

HKC 2 speelde de voorwedstrijd tegen Tilburg 2 en sloot het seizoen af als een waardig kampioen door Tilburg 2 met 20-8 aan de kant te zetten.

HKC 1 begon in een gewijzigde opstelling met debutant Vivian Kros op de plek van de afwezige Esther de Groot.
HKC startte goed en kwam binnen de minuut op een 1-0 voorsprong via John den Dunnen na een goede actie van Annelies Kop. Tilburg haakte aan en het spel ging gelijk op, het kwam op een 3-4 voorsprong na een aantal minuten spelen. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en Suzanne Deventer scoorde vanachter de korf de gelijkmaker. Vanaf dat moment nam HKC het initiatief en liep via Annelies Kop, Niels Deventer en wederom Annelies Kop en een mooi schot van Mariëlle de Waal uit naar een 9-5 voorsprong. HKC speelde overtuigend en geduldig. Tilburg dat reboundend een overwicht had wist daar maar minder van gebruik van te maken. Emiel Deventer schoot HKC vlak voor rust naar een 11-6 voorsprong na goed rebound werk van Mariëlle de Waal. Ook kwam er een tussenstand van de concurrentie door die aangaf dat HKC zo goed als zeker veilig was.
Als er bij RWA-Fiks een winnaar zou zijn, zou HKC veilig zijn de tussenstand was 12-22.

De tweede helft kon HKC dus min of meer vrijuit spelen. Emiel Deventer zorgde direct na rust voor een 12-6 voorsprong en het HKC publiek ging er eens lekker voor zitten. Tilburg gaf nog tegengas en kwam nog terug tot 16-13. Maar HKC wist vandaag goed met de druk om te gaan en wist vrij vlot het verschil te maken. Er was nog tijd voor een applauswissel voor Suzanne Deventer die lager gaat spelen vanaf volgend seizoen. Niels Deventer zorgde vlak voor tijd nog voor het twintigste doelpunt van HKC en HKC sloot dus goed het seizoen af met een duidelijke en verdiende 20-15 overwinning op Tilburg.

Scores HKC: Niels Deventer 6, Emiel Deventer 5, Kees Baks 3, John den Dunnen 2, Annelies Kop 2, Mariëlle de Waal 1, Suzanne Deventer 1.

HKC veilig na overtuigende zege op Tilburg