HKC veerkrachtig naar titel

HKC veerkrachtig naar titel

HKC begon haar wedstrijd tegen ONDO in ’s-Gravenzande met de wetenschap dat het moest winnen om het kampioenschap binnen te halen. De enig overgebleven rivaal KOAG had eerder op de dag haar wedstrijd al in winst had omgezet.

De Hardinxveldse brigade wist zich gesteund door een grote supportersschare, die hun favorieten fanatiek aanmoedigden. Dat was ook nodig, want ONDO ging als een komeet uit de startblokken en na twee minuten stond er al een 3-0 score op het bord, waarmee de thuisclub aantoonde HKC niets cadeau te willen doen. Het pleit voor HKC dat zij desondanks rustig bleven spelen en van lieverlee kregen zij meer grip op de wedstrijd en na acht minuten spelen stond de BMN-ploeg weer op gelijke voet: 5-5. ONDO ging de strijd vooral op het fysieke vlak aan en had daar toch succes mee, want zij slaagden erin steeds weer in een voorsprong te nemen, waardoor de ploeg van Peter van Houwelingen bij herhaling in de achtervolging moest. In deze fase hadden beide ploegen nogal last van de onnavolgbare beslissingen van arbiter Leferink, die te pas en te onpas strooide met vrije ballen en strafworpen. Het maakte de respectievelijke verdedigingen erg onzeker en bovendien werd Niels Deventer nog op een gele kaart getrakteerd. Toch wist HKC steeds meer het initiatief over te nemen en in de laatste fase voor rust was het HKC dat voor het eerst op voorsprong kwam en met een 13-14 stand de rust inging.

Na de pauze gaven beide ploegen elkaar aanvankelijk weinig toe, totdat zich in de achtste minuut een bijzonder moment voordeed. Bij een score (16-16) voor ONDO beging een speelster van ONDO direct na het doelpunt een overtreding op Esther de Groot en deze dame moest met direct rood van het veld. Esther de Groot was zodanig geblesseerd geraakt dat zij noodgedwongen de strijd moest staken. Bij ONDO kwam, zoals bij korfbal na rood mogelijk is, een nieuwe dame in het veld, terwijl bij HKC Kelly de Bruin de ploeg completeerde. Nog één keer nam de ploeg uit het Westland een voorsprong, maar daarna nam HKC het heft in handen en was het erop en erover. In enkele minuten tijd boog HKC de achterstand om in een overduidelijke 17-23 voorsprong, waarmee een duidelijk gat was geslagen. Daarna kwam ONDO nog wel enkele keren dichterbij, maar HKC bleef zodanig mee scoren, dat het op een comfortabele voorsprong bleef. Het talrijke HKC-publiek kon in de laatste fase geruster de verrichtingen van haar ploeg volgen, want duidelijk was dat het kampioenschap niet meer uit handen zou worden gegeven. Bij 23-28 floot de scheidsrechter af en kon het Hardinxveldse publiek bezit nemen van de zaal en schalde het “we are the champions” voor de terechte kampioen door de Westlandhal.

Voor HKC, na het kampioenschap van het tweede team vorige week, een prachtig resultaat, waardoor zij volgend jaar als eersteklasser in de nieuwe thuishal in Boven-Hardinxveld van start gaat.

In de wedstrijd tegen ONDO kwamen de scores uit handen van: Ruud aan de Wiel (8), Niels Deventer (7), John den Dunnen (6), Emiel Deventer (3) en Esther de groot, Kelly de Bruin, Rianne Swets en Annelies Korevaar (ieder 1).

HKC veerkrachtig naar titel

{oziogallery 1772}