HKC-trainers geslaagd voor KNKV KT2 trainerscursus!

Deze week zijn 13! HKC-jeugdtrainers geslaagd voor hun KT2 diploma. Gedurende het jaar hebben onze trainers/ coaches een intensief traject gevolgd met 13 bijeenkomsten geleid door Tim, Mark, Niels en Mike van ‘Spelenderwijs Verbeteren’.

Trainerscursus Spelenderwijs Verbeteren

Bijeenkomsten, training geven en coachen
We zijn het jaar begonnen met clinics van Spelenderwijs Verbeteren aan de HKC E- en F-teams, in het begin vooral gericht op didactiek. Best een uitdaging voor iedereen om een groep jonge kids te begeleiden en korfbal aan te leren. Gedurende het seizoen zijn de trainers en coaches steeds zelfstandiger bezig geweest met hun teams. En naast de didactiek zijn er ook steeds meer korfbalelementen terug gaan komen in de opleiding, bijvoorbeeld thema’s als:

  • Hoe maak je korfbalthema’s trainbaar in spelvormen
  • Hoe bouw je een training op/ welke oefeningen gebruik je
  • Hoe pas je een oefening aan als deze te eenvoudig is of te moeilijk is

Naast het training geven, hebben de trainers ook onderlinge wedstrijden en competitiewedstrijden gecoacht. Ook hier weer de nodige tips over de besprekingen, het coachen en de omgang met de kids: super leerzaam!

Gedurende het jaar hebben we met elkaar genoeg discussies gehad over wat elke trainer goed doet en waar er nog verbeterpunten zitten. En zoals bij een echte cursus hoorden er ook opdrachten bij die ingeleverd moesten worden.

Trainerscursus Spelenderwijs Verbeteren

Diploma
Deze week is de laatste bijeenkomst geweest. Iedereen heeft een ‘pitch’ gegeven en teruggekeken op het seizoen: wat heb je meegenomen uit de feedbackmomenten, waar ben je in verbeterd, waar moet je in de toekomst nog op letten.  Volgend jaar zullen we nog op een paar momenten terug komen op waar we het afgelopen seizoen mee bezig zijn geweest.
Tenslotte zijn de diploma’s uitgereikt en zijn we als HKC 13 gediplomeerde trainers rijker!

Trainerscursus Spelenderwijs Verbeteren

Iedereen bedankt voor je bijdrage:

  • Spelenderwijs Verbeteren voor hun kennis, passie en inzet: we hopen nog veel van jullie expertise gebruik te maken
  • De trainersbegeleiders vanuit HKC: Esther, Astrid en Michel
  • En natuurlijk de trainers voor het volgen van de opleiding en het trainen en coaches van de jongste HKC-talenten

Super belangrijk voor de toekomst van onze mooie club dat we er weer jonge goede trainers bij hebben. Felicitaties dus voor Britt, Jonas, Jesse, Joppe, Lizz, Janine, Jenna, Lente, Lotte, Guido, Coen, Sanne en Pien en we zien jullie verder ontwikkelen als trainers/ coaches.

Namens de commissie Sportieve Zaken,
Arnold Tromp

HKC C1HKC C1 op NK C-jeugd