HKC toont veerkracht tegen KCR

HKC wist dat het op een warm onthaal kon rekenen in de uitbeurt tegen KCR, waar het thuispubliek haar favorieten vaak luidruchtig aanmoedigt. Er waren echter ook veel Hardinxveldse supporters afgereisd naar Ridderkerk om HKC te helpen hun ongeslagen status te behouden. KCR had de twee voorgaande duels verloren, maar de vorm bij hen is zeker groeiende en HKC was hiervoor gewaarschuwd. HKC begon dit keer met Niels Deventer op de bank.

HKC nam wel tot tweemaal toe een voorsprong, maar moest vervolgens haar tegenstander voor zich dulden. KCR speelde met veel passie en fysieke kracht en wist door het benutten van de geboden ruimte uit te lopen naar een 2-6 voorsprong. Trainer-coach John Spek moest al vroeg in de wedstrijd naar een time-out grijpen om HKC weer bij de les te krijgen en om niet al vroeg in de wedstrijd op een te grote achterstand te komen. HKC slaagde daar aanvankelijk in, kwam terug naar 4-6, maar zat nog onvoldoende in de wedstrijd om de thuisclub verder te naderen. Met een tomeloze energie bleef KCR druk zetten en HKC had hier geen passend antwoord op. Het moest dan ook toezien dat KCR de toon zette in de eerste helft en uitliep naar een 15-10 voorsprong bij rust.

In de tweede helft was het voor HKC zaak dat het de tegenstander niet verder uit het oog zou moeten gaan verliezen. Die opdracht voerde de Novafrontploeg goed uit met drie achtereenvolgende goals in evenzovele minuten. HKC liet zien zich niet zomaar gewonnen te willen geven en maakte er weer een wedstrijd van. Tot 18-15 bleef KCR vervolgens mee scoren, maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg HKC, met een uitstekend spelende Rianne Swets, meer grip op haar tegenstander, waarbij ook het wederom goed benutten van de wisselmogelijkheden door coach John Spek prima uitwerkte. Door onder andere een dubbelscore van Mark Klop kwamen de Boven-Hardinxvelders op gelijke hoogte . HKC kreeg hiermee ook het in het begin zo aanwezige thuispubliek steeds stiller. Ook bij de thuisploeg zelf leek de energie die er in de eerste helft in het duel was gestopt in de slotfase zijn tol te eisen. Na om en om scoren van beide ploegen was het wederom een dubbelslag van Mark Klop die HKC aan de leiding bracht.: 19-21. In de volgende aanval werden voornamelijk de dames Kelly de Bruin en Annelies Kop in stelling gebracht, waarbij Kelly de Bruin uit een fraaie doorbraak de beslissende 19-22 aantekende. In de resterende tijd scoorde KCR nog éénmaal, waardoor een veerkrachtig HKC na een boeiend duel weer twee punten kon bijschrijven en ook na drie wedstrijden nog zonder puntverlies is.

Doelpuntenmakers voor HKC waren: Mark Klop (8), John den Dunnen (5), Rianne Swets (3), Kelly de Bruin en Annelies Kop (ieder 2) en Lotte Scherstra en Niels Deventer (ieder 1)

TOPPER: HKC – GKV

A.s. zaterdag speelt HKC in de eigen sporthal Het Dok om 16.45 uur de topper tegen het eveneens nog ongeslagen GKV uit Gorinchem, een derby die voor het eerst sinds vele jaren weer op het programma staat. De Gorkummers hebben zich een kampioenschap als doel gesteld en voor HKC dus de taak om tegen één van de titelfavorieten de punten n in Boven-Hardinxveld trachten te houden.

Doelpunten HKC in de wedstrijd