HKC succesvol op eigen regiotoernooi

Ter voorbereiding op het nieuwe korfbalseizoen, waarvan op 8 september de competitie-opening is, werd afgelopen donderdag en zaterdag het traditionele regiotoernooi bij HKC voor eerste en tweede teams gespeeld. Met GKV/Enomics, Oranje Wit, Vriendenschaar en HKC stond er een sterk deelnemersveld, waarvan de eerste teams ook nog eens in competitieverband in de sterke Overgangsklasse D tegen elkaar gaan uitkomen.

Bij HKC keek men ook uit naar de vernieuwde selectie, waarin nieuwkomers Corné Troost, Sanne Langendoen en Eliza Roest zijn opgenomen en bovendien een viertal junioren zijn overgekomen naar de seniorenselectie. Op donderdag wist HKC haar opponent GKV Enomics met 16-14 achter zich te laten, na een sterke slotfase, terwijl Oranje Wit met duidelijke 24-12 cijfers afstand nam van Vriendenschaar. Op zaterdag was Oranje wit met 19-16 te sterk voor GkV Enomics, waarna de strijd tussen Vriendenschaar en HKC startte. Na een aarzelend begin kreeg HKC nadrukkelijk de overhand en bereikte een ruststand van 10-3. Na rust deed HKC, waarbij veelvuldig werd gewisseld, het rustiger aan, maar wist ook het tweede duel met duidelijke 18-11 cijfers winnend af te sluiten.

De over all winst van het toernooi ging ook naar HKC omdat ook de reserves beide wedstrijden wist te winnen. De eindstand van het toernooi was: 1. HKC 8 punten, 2. Oranje Wit 7 punten, 3. GKV/Enomics 1 punt, 4. Vriendenschaar 0 punten.

Op 28 augustus spelen HKC 1 en 2 thuis een oefenwedstrijd tegen SKF Veenendaal 1 en 2 om vervolgens op 31 augustus af te reizen naar Loon op Zand voor een trainingsweekend, waarbij zaterdag 1 september oefenwedstrijden in en tegen Tilburg worden gespeeld. Daarna moet HKC klaar zijn voor de competitie, die voor HKC start met een uitwedstrijd tegen het sterke Nieuwerkerk.