HKC stuurt Vriendenschaar met lege handen terug naar Bodegraven

HKC startte deze week met 2 wijzigingen. Kees Baks had vorige week helaas een ernstige blessure opgelopen en daarbij zijn achillespees afgescheurd, hij zal de rest van het seizoen niet meer inzetbaar zijn voor HKC 1 . Niels Deventer daarentegen was voorspoediger hersteld dan gedacht en was weer als reserve aanwezig. De uitwedstrijd bij Vriendenschaar was een wedstrijd met twee gezichten. HKC had over, maar verzuimde de wedstrijd vroegtijdig te beslissen en het werd na een wisselvallige wedstrijd een zakelijke overwinning voor HKC, 14-17.
Ruud aan de Wiel nam de plaats weer in van Niels Deventer en Stefan den Breejen nam plaats in het vak voor Kees Baks bij John den Dunnen.

HKC begon voortvarend en wist met name via de HKC dames het overwicht uit te drukken in doelpunten. Esther de Groot benutte een vrije bal en Annelies Korevaar schoot van afstand vlot daarna de 2-0 binnen. Het was met name de tweede aanval dat veel kansen kreeg, maar in het begin niet tot afronding wist te komen. Toch werd er na verloop van tijd mede door dat Vriendenschaar niet in beste doen was het verschil gemaakt. Rianne Swets nam goed gebruik van de rugkant van haar tegenstander en scoorde fraai de 3-0. Ruud aan de Wiel schoot van ver de 4-0 op het bord. De eerste aanval nam het stokje weer over en John den Dunnen scoorde de 5-0, ook ver van afstand. Toen brak er weer een periode aan van veel kansen, maar wist HKC er niet van te profiteren. Vriendenschaar haakte aan en scoorde tweemaal op rij, 5-2. Toch wist HKC zich te herpakken en liep het voor rust nog uit naar een comfortabele 8-2 voorsprong via Rianne Swets, Stefan den Breejen (die goed inviel) en Annelies Korevaar.

De tweede helft ontspon zich eigenlijk zoals de eerste helft. HKC behield steeds een gaatje van 3 á 4 doelpunten en Vriendenschaar wilde wel, maar kon niet bijblijven. Marielle de Waal scoorde kort na rust op belangrijke momenten en zo stond HKC op een gegeven moment 10-7 voor en op dat moment scoorde Stefan den Breejen de belangrijke 11-7 en was de wedstrijd gespeeld. Hij werd gewisseld voor Niels Deventer die zo toch nog wat minuten kon maken. Ruud aan de Wiel bezegelde het lot van Vriendenschaar door met twee zuivere afstandsschoten HKC in veilige haven te loodsen, 13-7.

Volgende week wacht een lastige uitwedstrijd tegen Korbatjo. Korbatjo staat inmiddels op een vier punten achterstand, maar HKC zal moeten winnen om zo ook rustig de uitslag af te wachten van de wedstrijd die ’s avonds gepland staat tussen de andere koploper KOAG en nummer 3, ONDO. HKC kan de support dus goed gebruiken! De wedstrijd tussen Korbatjo en HKC zal gespeeld worden om 15:20 uur in Oud Beijerland in sporthal De Boogerd.

Scores HKC: Ruud aan de Wiel 3x, Rianne Swets 2x, Annelies Korevaar 2x, Stefan den Breejen 2x,
Mariëlle de Waal 2x, Esther de Groot 1x, John den Dunnen 1x.

HKC wint nipt van ADO