HKC stelt teleur

Afgelopen zaterdag reisde HKC af naar Maasdijk om de strijd aan te gaan met de Dijkvogels. Dit zou een wedstrijd moeten worden waarin HKC zich na winst weer kon richten op de bovenste plekken in deze klasse maar het werd een deceptie.

Dat van onderschatting geen sprake mocht zijn werd in de beginfase duidelijk gemaakt. Door twee afstandschoten van Robert Kraaijeveld werd een 0-2 voorsprong opgebouwd. Aanvallend trachtte HKC dit door te zetten maar mede door de harde wind, veel pass fouten en een gemiste strafworp kon de voorsprong niet vergroot worden. De aansluitingstreffer van Dijkvogels liet niet lang op zich wachten maar het was Niels Deventer die voor de Hardinxvelders de 1-3 op het scorebord liet aantekenen. Er brak op dat moment een fase aan waarin HKC niet kon doordrukken en verdedigend teveel steken liet vallen. Dijkvogels rook haar kans en kon door 4 treffers op rij een 5-3 voorsprong nemen, net voor rust scoorde HKC nog tegen en met 5-4 achterstand werden de kleedkamers opgezocht.

HKC begon sterk aan de 2e helft en scoorde direct via Robert Kraaijeveld de 5-5. Verdedigend werd een tandje bij geschakeld en aanvallend probeerde HKC weg te lopen van haar tegenstander, het zo gehoopte resultaat bleef uit en Dijkvogels liep uit naar een 8-5 voorsprong. Francis Kraaijeveld scoorde de 8-6, opnieuw een gemiste strafworp aan HKC zijde en de 9-6 als antwoord van Dijkvogels. HKC bleef knokken en kwam door meerdere treffers van Niels Deventer en één van Robert Kraaijeveld op een 10-10 stand terecht. Vanaf dat moment eiste de scheidsrechter een hoofdrol voor zich op door Dijkvogels een zeer discutabele strafworp toe te kennen en er aan HKC zijde juist overduidelijke te ontnemen. Dijkvogels trok de wedstrijd zo naar zich toe en won uiteindelijk met 12-10. HKC droop af wist dat ook deze wedstrijd niet verloren had hoeven gaan. Volgende week zaterdag komt het sterke Vitesse uit Barendrecht naar HKC en in deze wedstrijd zal een gebrand HKC alles uit de kast moeten halen om de punten in Hardinxveld te houden.